Jasno
15°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Zistenie TV JOJ: Podstatná časť nových prípadov koronavírusu pochádza z agrofirmy pri Senci
Zdielať na

Zistenie TV JOJ: Podstatná časť nových prípadov koronavírusu pochádza z agrofirmy pri Senci

BRATISLAVA /SENEC / Minister zdravotníctva Marek Krajčí avizoval, že podstatná časť v utorok potvrdených prípadov ochorenia COVID-19 pochádza z jednej firmy. Televízia JOJ zistila, že ide poľnohospodársku firmu AgroMačaj, ktorá má pracoviská v Bratislave, Trnave a Galante. Ako sa vyjadril predseda predstavenstva firmy, všetko majú pod kontrolou.

Predseda predstavenstva firmy tvrdí, že na túto situáciu boli pripravení. Všetci nakazení sú z jednej ubytovne, tá sa už dôsledne dezinfikuje. Predseda zároveň potvrdil, že ide o zahraničných pracovníkov. Tá sa už dôsledne dezinfikuje. Čo potvrdil aj minister zdravotníctva Marek Krajčí po rokovaní vlády. " Zväčša ide o sezónnych pracovníkov zo zahraničia. Malo by ísť o pracovníkov z Ukrajiny."

"Väčšina našich ľudí pracuje na poli v exteriéroch. Sa nám vyskytli nejaké prípady a v rámci nášho interného plánu sme tých ľudí lokalizovali, určili blízke kontakty. Všetkých sme odsunuli do karantény," vyjadril sa pre TV JOJ Juraj Mačaj predseda predstavenstva firmy. Ako ďalej uviedol, doteraz pretestovali už 800 zamestnancov. Z tých sa potvrdilo viac ako 30 prípadov. Pre istotu ale budúci týždeň testovanie zamestnancov zopakujú. A to aj vrátane externej dopravnej obsluhy. "Super je, že všetci sú bezpríznakoví. Reálne tí ľudia nemajú pocit žiadnej choroby, straty chute, alebo vône. V podstate nikomu nič nie je," dodal Juraj Mačaj. 

Po tejto skúsenosti minister zdravotníctva vyzýva aj všetky ostatné firmy. "Aby si oprášili svoje krízové plány, ktoré majú," vyzval. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy