Zatiahnuté, dážď
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Koronavírus na oddelení cudzineckej polície: Infikovaní sú piati policajti
Zdielať na

Koronavírus na oddelení cudzineckej polície: Infikovaní sú piati policajti

DUNAJSKÁ STREDA / V utorok pribudlo v našej krajine až 100 infikovaných koronavírusom. Ide o druhý najväčší denný prírastok pozitívnych prípadov na Slovensku od 15. apríla, keď ich bolo rekordných 114. Podľa informácií TV JOJ boli medzi infikovanými zaevidovaní aj zamestnanci Policajného zboru v Dunajskej Strede.

"Na oddelení cudzineckej polície Policajného zboru v Dunajskej Strede boli zistené pozitívne prípady na COVID – 19. Konkrétne ide o piatich policajtov a dve civilné zamestnankyne, samozrejme už podstupujú karanténu, ktorá bude trvať do konca budúceho týždňa," vyjadrila sa pre TV JOJ hovorkyňa Prezídia PZ Denisa Bárdyová.

"Po zistení tejto skutočnosti sme okamžite prijali adekvátne opatrenia, postupujeme striktne na základe presných pokynov hlavného hygienika. Taktiež sme ihneď začali vykonávať kompletnú dezinfekciu všetkých priestorov," ozrejmila Bárdyová.

Oddelenie cudzineckej polície v Dunajskej Strede bude po dôkladnej dezinfekcii a po prijatí ďalších potrebných opatrení otvorené už tento piatok. Prevádzkované bude v núdzovom režime za dodržiavania dôkladných hygienických opatrení. "Zároveň apelujeme na žiadateľov o pobyty, aby boli zodpovední a pri vybavovaní svojich žiadostí striktne dodržiavali opatrenia nariadené Úradom verejného zdravotníctva," dodala Bárdyová.

Prvý prípad nakazeného žiaka má už aj Stredná odborná škola Policajného zboru v bratislavskej Devínskej Novej Vsi. V stredu tam vykonávali testovanie. "Testovaných bolo 49 žiakov školy spolu s učiteľmi. Na základe výsledku budú prijaté ďalšie opatrenia," uviedla Barbara Túrosová, tlačový odbor kancelárie MV.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy