Skoro jasno
11°
Bratislava
Marek
25.4.2024
FOTO: Nehoda kamiónu zablokovala diaľnicu D1, vodič dostal mikrospánok
Zdielať na

FOTO: Nehoda kamiónu zablokovala diaľnicu D1, vodič dostal mikrospánok

Archívna reportáž

Úsek D2 museli uzavrieť. Z mosta spadol na cestu dôchodca:

NOVÉ MESTO NAD VÁHOM / V stredu v skorých ranných hodinách došlo k dopravnej nehode, ktorá na niekoľko hodín obmedzila dopravu na diaľnici D1. Vodič kamiónu zrejme dostal mikrospánok, dôsledkom čoho zablokoval úsek diaľnice.

"V skorých ranných hodinách došlo na diaľnici D1 v k.ú. Nové Mesto nad Váhom k dopravnej nehode nákladného vozidla, ktorá na niekoľko hodín obmedzila dopravu na diaľnici D1 (uzatvorenie diaľnice) a taktiež aj na I/61 (zhustila a spomalila sa premávka v danom úseku)," priblížila trenčianska krajská polícia na svojom profile na sociálnej sieti. 

38-ročný vodič viedol jazdnú súpravu tvorenú z ťahača a návesu po diaľnici D1 v smere od Žiliny na Bratislavu. Podľa doterajších zistení došlo k dopravnej nehode vďaka únave, vodič zaspal a s kamiónom plynule zišiel s vozidlom mimo vozovku vpravo.
Vozidlo prednou časťou ťahača narazilo do kovových zvodidiel diaľnice D1 a následne vodič prudko strhol riadenie vľavo, v dôsledku čoho sa s jazdnou súpravou prevrátil na pravý bok. Pri prevrátení návesom zachytil oplotenie diaľnice a protihlukovú stenu.
"V dôsledku dopravnej nehody vznikla škoda na jazdnej súprave a náklade, ktorý prevážal predbežne vyčíslená na asi 70 000. Spoločnosti NDS a.s. poškodením zvodidiel a protihlukovej steny vznikla škoda vo výške cca 50 000 €. 38-ročný vodič utrpel pri dopravnej nehode ľahké zranenia," upresnila polícia. 

K tragickej nehode došlo aj v utorok. Čelnú zrážku dvoch kamiónov neprežil jeden z vodičov. Viac informácií má Viktória Adamečková

Súvisiace články

Najčítanejšie správy