Polojasno
12°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Tragická zrážka áut na Liptove. Po nehode vyhasli životy piatich osôb, medzi nimi aj deti
Zdielať na

Tragická zrážka áut na Liptove. Po nehode vyhasli životy piatich osôb, medzi nimi aj deti

Archívna reportáž

LIPTOVSKÝ TRNOVEC / K obrovskej tragédii došlo v obci na Liptove. Po zrážke dvoch áut vyhasli životy štyroch detí a jednej dospelej osoby. Ďalší pasažieri utrpeli vážne zranenia. V jednom aute sa viezla slovenská posádka, v druhom pasažieri z Nemecka. Osoby, ktoré z tragicky zahynuli, sedeli v bielej dodávke z východného Slovenska. Cestu policajti uzatvorili v oboch smeroch.

V obci Liptovský Trnovec došlo k zrážke dvoch multivanov. Na miesto nehody smerovali všetky záchranné zložky. "Pri udalosti sa zrazili 2 osobné vozidlá s viacerými účastníkmi. Nehodu neprežili 4 maloleté osoby a jedna dospelá osoba," informovala hovorkyňa hasičov Zuzana Farkasová.

Na miesto smerovali aj leteckí záchranári, ako sa pre TV JOJ vyjadrila hovorkyňa ATE, nakoniec boli zo zásahu odvolaní. "K dopravnej nehode bol privolaný aj záchranársky vrtuľník z Banskej Bystrice. Počas letu ale dostala posádka letu na palubu informáciu, aby sa vrátila späť na svoju základňu," vyjadrila sa Zuzana Hopjaková, hovorkyňa ATE.  Pozemní záchranári situáciu zvládli bez pomoci.

"V súvislosti s tragickou dopravnou nehodou sú momentálne v opatere záchranárov 4 osoby. Ďalšie 4 osoby, z toho 1 dieťa, neutrpeli žiadne zranenia. Z celkového počtu 13 účastníkov piati nehodu neprežili, 4 osoby utrpeli zranenia rôzneho rozsahu, 4 osoby sú bez zranení," spresnila Farkasová. Cesta je neprejazdná v oboch smeroch. Hasiči asistujú pri poskytovaní prvej pomoci a vykonávajú na havarovaných vozidlách protipožiarne opatrenia. 

Podľa informácií TV JOJ z miesta tragédie, ide o slovenskú a nemeckú posádku. Obete nehody boli vo veku: dve osoby vo veku 11 rokov, jedna 10 rokov, 6 rokov, a dospelý 43 rokov. Podľa informácií polície ide o chlapcov a jedného muža. Všetci cestovali v bielej dodávke.

 "Usmrtené osoby boli zo Slovenska a zranené zo slovenska aj nemeckej republiky," vyjadril sa riaditeľ ORPZ Liptovský Mikuláš Jaroslav Harant. 

V bielej dodávke z východného Slovenska sedelo dokopy 9 osôb: 5 detí, z toho štyri zahynuli, a 4 dospelí ( jedna osoba zahynula, dvaja ťažko zranení, vodič takmer bez zranení.)Pri zrážke bola slovenská dodávka odhodená mimo vozovku.  V tmavej dodávke s nemeckým EČV: 3 osoby - 1 dieťa a 2 dospelí ,všetci ľahké zranenia. 

"Vyšetrovanie dopravnej nehody prevzal vyšetrovateľ, na miesto bol prizvaný znalec z odboru dopravy. Príčina a okolnosti dopravnej nehody je predmetom začínajúceho vyšetrovania," informovala hovorkyňa polície Jana Balogová. 

 

Zranených ľudí záchranári previezli do nemocníc. " V ústrednej vojenskej nemocnici v Ružomberku sú hospitalizovaní dve ženy a jeden muž, všetci sú v stabilizovanom stave mimo ohrozenia života," informovala hovorkyňa ÚVN CV Ružomberok Petra Dišková. Niekoľkých ľudí z nehody prijali v nemocnici v Liptovskom Mikláši. Konkrétne muža zo Slovenska a muža z Nemecka spolu so 14- ročnou dcérou. Všetci sú v stabilizovanom stave. Medzi nimi je aj trojročný chlapček, ktorý ako jediné dieťa prežil v slovenskej dodávke. Ako jediný mal autosedačku.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy