Oblačno
10°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Meteorológovia vydali výstrahu pred povodňami, platí pre tento kraj
Zdielať na

Meteorológovia vydali výstrahu pred povodňami, platí pre tento kraj

BRATISLAVA / Meteorológovia vydali pre západ Slovenska výstrahy pred výraznými vzostupmi vodných hladín. Očakávajú dážď, ojedinele aj búrky.

Informuje o tom Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) na svojej stránke. V stredu bude na Slovensku oblačno až zamračené, ojedinele sa vyskytne aj zmenšená oblačnosť. Miestami môže dôjsť k prehánkam, dážďu a ojedinele aj k búrkam. 

Pre okres Bratislava platí aj prvý stupeň výstrahy pred povodňami z trvalého dažďa. Platí až do štvrtka do 15. hodiny. "Vzhľadom na spadnuté zrážky v nemeckom a rakúskom povodí Dunaja očakávame na jeho slovenskom území a na jeho prítoku Morave výrazný vzostup vodných hladín," upozornil SHMÚ. 

Najvyššia denná teplota vystúpi na 22 až 27 stupňov Celzia, v Žilinskom kraji a na Spiši bude okolo 20 stupňov. Teplota na horách vo výške 1 500 metrov dosiahne okolo 13 stupňov. Fúkať bude prevažne severný vietor rýchlosťou 3 až 8 metrov za sekundu, v nárazoch miestami okolo 14 metrov za sekundu, (10 až 30, v nárazoch 50 kilometrov za hodinu). V Banskobystrickom kraji bude väčšinou slabý vietor.

Predpokladané množstvo zrážok sa pohybuje na úrovni do 5, ojedinele do 15 milimetrov.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy