Jasno
11°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Transparent pri nemocnici. Poďakovanie za záchranu života
Zdielať na

Transparent pri nemocnici. Poďakovanie za záchranu života

ŽILINA / Viacerí ľudia, ktorí v týchto dňoch navštívili žilinskú nemocnicu, upozornili na originálny nápis, ktorý tam visí. Je na ňom poďakovanie záchranárom, lekárom či sestričkám z viacerých oddelení. Takýmto spôsobom ďakujú rodinní príslušníci za záchranu pacientky Dušany.

Netradičný transparent je v Žiline, jasne vyjadruje pocity rodiny, ktorej zdravotníci tak veľmi pomohli. Janke sa ešte stále chveje hlas, keď rozpráva o tom, čo sa udialo pred dvomi mesiacmi. Jej milovaná Dušanka mala vážnu dopravnú nehodu, pri ktorej jej život doslova visel na vlásku. "Dostala šmyk, keď išla k nám domov a spadla asi osem metrov do priekopy," hovorí mama pacientky Dušany Jana Zvaríková. Po havárii bola v kritickom stave.

"Tam bola nulová šanca na prežitie," pokračuje Jana. Avšak všetci členovia zdravotníckeho personálu, ktorí sa o Dušanu starali, neustále bojovali za to, aby sa jej stav zlepšil. Našťastie sa im to podarilo. "Stal sa zázrak. Dušana je späť," povedal lekár úrazovej JIS Ľuboš Bauček.  "Skúšali, dávali jej všetko možné. Moje dievčatko teraz komunikuje, telefonuje," teší sa Jana. "Rodina chcela výnimočnejším spôsobom poďakovať za starostlivosť, aby všetci vedeli, akí spokojní boli," vysvetlila hovorkyňa žilinskej nemocnice Lenka Záteková.  A tak dali vyrobiť veľký transparent, ktorý natiahli medzi dve borovice. Nápis na ňom je určený záchranárom, ako i lekárom a sestričkám viacerých oddelení.

Najčítanejšie správy