Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Obyvatelia Vranova nad Topľou ostali bez teplej vody. Ľudia si ju musia zohrievať v kanvici
Zdielať na

Obyvatelia Vranova nad Topľou ostali bez teplej vody. Ľudia si ju musia zohrievať v kanvici

VRANOV NAD TOPĽOU / Odhadom až 15 tisíc obyvateľov Vranova nad Topľou je od stredy bez teplej vody. V meste totiž úplne odstavili až 26 kotolní. Dôvodom nie je technická porucha, ale súkromný prevádzkovateľ tepelného hospodárstva. Ľudia sa tak nedobrovoľne otužujú, alebo si vodu zohrievajú.

Ľudia majú na dverách nové oznamy: "Dodávka teplej vody z centrálnych kotolní je pozastavená až do odvolania". "Nenazval by som to kolaps, ale krízový stav, kedy nebude teplá voda," vyjadril sa primátor Vranova nad Topľou Ján Ragan.


Teplú vodu má dodávať firma, ktorá si od mesta prenajíma tepelné hospodárstvo. Jej kotolne však teraz kvôli dlžobám odpojili od plynu a po výpovediach prišla aj o zamestnancov. Konateľ spoločnosti zatiaľ neodpovedal na naše otázky.


Situáciu začala ihneď riešiť samospráva. Prevádzkovateľa vyzvala, aby jej do troch dní vrátil všetok majetok. K stretnutiu ani dohode zatiaľ nedošlo. "Všetko záleží od toho, ako sa nám podarí prevziať toto tepelné hospodárstvo. Následne si nová spoločnosť bude musieť vybaviť oprávnenie na výrobu tepla," povedal Ragan.

Najhoršie to znášajú zdravotne postihnutí a dôchodcovia. Termín obnovenia dodávok teplej vody zatiaľ nikto nepozná. Proces totiž môžu predĺžiť rôzne zákonné lehoty. "Optimistický variant je nejakých 14 dní," dodal Ragan.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy