Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Nezhody v Liptovskom Mikuláši. Vedenie mesta poslalo mestských policajtov za poslancami, aby išli do práce
Zdielať na

Nezhody v Liptovskom Mikuláši. Vedenie mesta poslalo mestských policajtov za poslancami, aby išli do práce

LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ / Až neuveriteľne ďaleko zašli nezhody medzi miestnymi poslancami v Liptovskom Mikuláši. Opoziční poslanci údajne zámerne nechodia na zastupiteľstvo a preto vedenie mesta pristúpilo k nevídanému kroku. Poverilo mestských policajtov, aby týchto poslancov vyhľadali a odovzdali im výzvu, aby sa dostavili do práce.

"Doma boli len moje deti, policajti sa ich pýtali, kde som, bolo to veľmi nepríjemné, lebo môj 16-ročný syn, čo sa stalo, či sa mne niečo nestalo," opisuje nepríjemnú udalosť mestská poslankyňa Anna Dvorščáková. 

"Keď ma mestská polícia nenašla doma, je pre mňa neprijateľné, aby mestskí policajti išli - poviem to škaredo- otravovať mojich rodičov, ktorí naozaj nemajú s tým nič nespoločné," pridáva sa ďalší mestský poslanec Ľubomír Raši. 

Vlna kritiky sa cez sociálne siete vzniesla na primátora Liptovského Mikuláša od niektorých poslancov. Aj keď sa dopredu ospravedlnili,
že na mestské zastupiteľstvo neprídu, predsa ich v deň zastupiteľstva navštívila mestská polícia."Je neprijateľné, aby mestská polícia bola zneužívaná na politické zastrašovanie oponentov," vyjadril sa hlavný kontrolór mesta Liptovský Mikuláš Martin Alušic. 

"Odmietame tieto obvinenia, policajtky postupovali v súlade s právnymi predpismi a pracovnými postupmi mestskej polície," informoval náčelník mestskej polície v Liptovskom Mikuláši Marián Jančuška. Podľa hovorkyne mesta 14 poslanci sa nezúčastnili mestského zastupiteľstva.

"Nosenie zásielok je bežnou praxou mestskej polície, zamestnanci polície doručovali výzvu poslancom, aby sa zúčastňovali mestského zastupiteľstva, išlo totiž O 10 z 26 rokovaní, ktoré zmarili tí istí poslanci svojou neprítomnosťou," informovala hovorkyňa mesta Viktória Čapčíková. Podľa mesta išlo o veľmi dôležité zastupiteľstvo, lebo sa mali schvaľovať mestské pozemky, aby ľudia mohli stavať. "Kedže nebola uznášania schopnosť, primátor sa rozhodol ich vyzvať doporučeným listom ešte v ten deň," dodala Čapčíkovú. 

Poslanci sú však rozhorčení, že návšteva mestskej polície u nich doma zle vplývala na ich rodinných príslušníkov. "Pri doručovaní zásielok sme vystupovali slušne a úctivo, žeby špicľovali to nie je pravda, lebo keď chcete doručiť zásielku, musíte sa spýtať, kde sa osoba nachádza," vyjadrila sa mestská policajtka Katarína Čupková. 

"Je bežnou praxou, že mestskí policajti doručujú písomnosti poslancom, je to lepšie ako posielať doporučené listy. Mestskí policajti sa mali právo pýtať, lebo ich úlohou bolo doručiť túto poštu," potvrdil Michal Kaliňák Ústredný riaditeľ kancelárie ZMOS. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy