Skoro jasno
10°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Aké počasie nás čaká cez víkend? Hroziť majú aj búrky
Zdielať na

Aké počasie nás čaká cez víkend? Hroziť majú aj búrky

BRATISLAVA / Piatok prináša na naše územie prehánky, ba aj búrky už krátko popoludní. Zrážok bude na našom území pribúdať, ale aj napriek oblakom a dažďovým kvapkám bol u nás piatok teplý. Denné maximum sa pohybovalo od 25 do 31, na severe miestami okolo 23°C.

Víkendové počasie bude ovplyvňované frontálnym rozhraním, ktoré bude spojené s tlakovou nížou prehlbujúcou sa nad Balkánom a Maďarskom.
Znamená to, že sobota bude oblačná až zamračená.
Opäť musíme počítať so zrážkami najmä na juhu krajiny. Budú to prehánky, prípadne aj búrky. Zostane teplo. "Základný interval od 22 do 28°C, na juhovýchode ojedinele do 30°C. Viať bude iba slabý vietor," informuje meteorologička Najlepšieho počasie Miriam Jarošová. 

Nedeľa bude premenlivá na východe postupne až veľká oblačnosť a tam aj častejšie zrážky. Tepla sa bude pohybovať v intervale 22 až 27°C, na západe bude teplejšie, od 27 do 31-32°C. Lokálne bude dusno. Vietor iba slabý.
Ešte pondelok bude oblačný a miestami sa budú vyskytovať zrážky, s teplotou od 22 do 31°C, ale utorok a streda budú mať menej oblakov, zrážky iba ojedinele a bude teplo, lokálne aj dusno. Teplota sa bude pohybovať v intervale od 28 do 34, na severe miestami okolo 26°C.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy