Skoro jasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Horúce dni vystriedali oblaky a dážď. Aké počasie nás čaká nasledujúce dni?
Zdielať na

Horúce dni vystriedali oblaky a dážď. Aké počasie nás čaká nasledujúce dni?

BRATISLAVA / Sobota sa zaodela do oblačnosti a dažďa, slnka bude na oblohe minimum. Aj tak sa prejavu vplyv výškovej tlakovej níže na naše počasie.  Je to níž, ktorá produkuje oblačnosť a aj dážď, ako každá tlaková níž, ale na prízemnej poveternostnej mape ju meteorológovia neuvidia. Vidieť ju iba na mapách tlakového a teplotného poľa od výšky asi 5000 m.

Dnešok bude teda naďalej oblačný až zamračený, na mnohých miestach bude pršať, objavia sa ojedinele aj búrky. Zrážky môžu byť lokálne aj výdatné. Denné maximum bude od 17 do 23°C , len vo východnej polovici krajiny budú teplejšie lokality, tu bude miestami od 23 do 27°C Vietor bude slabý.  
V nedeľu bude počasie veľmi podobné. Veľa oblakov, veľa dažďa, najmä popoludní, no bude teplejšie, od 21 do 26, na severe a krajnom západe miestami okolo 19°C. 
"Výšková tlaková níž bude ovplyvňovať naše počasie ešte aj v pondelok, ale už iba svojim okrajom. Pondelok bude polooblačný až oblačný, miestami, najmä popoludní prehánky, alebo aj búrky. Oteplí sa," informovala meteorologička Miriam Jarošová.  Denné maximum bude od 24 do 29, na severe okolo 22°C.

V utorok a v stredu pri málo oblačnej oblohe dosiahne maximálna teplota na hodnoty od 24°C na severe až po 31-32°C na juhu. 
"Čo poviete na tohtoročné leto? Zdá sa vám chladné? Áno, teploty nad 30°C sa nevyskytujú tak často ako po uplynulé roky, ale taký charakter počasia, ktorý máme u nás v týchto dňoch, je typický podľa klimatologických normálov pre leto na Slovensku. Takéto teploty, časté zrážky a noci, keď sa môžeme vyspať do ružova, zažívali cez prázdniny tí, ktorí chodili do školy v 80. rokoch minulého storočia. A stihli aj pri týchto teplotách stihnúť všetko, čo leto ponúka: večerné diskotéky, kúpanie v kúpaliskách a aj vo voľných vodných tokoch a áno, aj sa opálili,"  povedala ďalej meteorologička Miriam. 
Tohoročné leto je zatiaľ v hodnotách normálu pre naše územie, ale máme za sebou jeho polovicu, tak uvidíme, aká bude tá druhá. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy