Zatiahnuté
14°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Tragédia v Polomke. Obeťami sú podnikatelia, deti prišli o rodičov
Zdielať na

Tragédia v Polomke. Obeťami sú podnikatelia, deti prišli o rodičov

Medzi obeťami je aj viacero manželských párov, ktoré mali deti

K tragickej zrážke došlo krátko po deviatej ráno na nechránenom železničnom priecestí bez svetelnej signalizácie v Polomke neďaleko Brezna. Vodič autobusu vošiel do dráhy prichádzajúceho vlaku, rušňovodič už nedokázal nehode zabrániť, hoci okamžite zatlačil rýchlobrzdu. Niekoľko tonový stroj potom vpálil do stredu autobusu. Vlak pred sebou Karosu tlačil ešte niekoľko desiatok metrov a následne sa prevrátila na bok. Vlak sa vykoľajil a zostal ležať na autobuse.

V Karose v čase tragédie sedelo 37 ľudí, dvanásť z nich zrážku neprežilo, ďalších devätnásť je zranených. Medzi obeťami nehody je aj viacero manželských párov, ktoré po sebe zanechali deti. Podľa primátora Bánoviec ide väčšinou o miestnych podnikateľov, ktorí do strediska Polomka - Bučik cestovali so svojimi deťmi na víkendový lyžiarsky pobyt. Nie všetci však išli autobusom. Podľa našich informácií sa niektorí vybrali vlastnými autami.

Vodičovi autobusu smrti sa podarilo tragickú nehodu prežiť a momentálne je údajne vo veľmi zlom psychickom stave. Najmladšou pasažierkou bolo jedenásťročné dievča. Cestujúcich autobusu, ktorí utrpeli ťažké zranenia prevážali helikoptérami i záchrankami do blízkych nemocníc.

TV JOJ

V Banskej Bystrici hospitalizovali aj mladé dievča s ťažkými poraneniami chrbtice. Sedemnásťročná študentka má navyše zranený hrudník a zlomenú stehennú kosť. Lekári už pristúpili i k operácii dievčaťa so zlomenou lebečnou kosťou a krvácaním do mozgu. Ďalšie má poranenú panvu. Približne 40-ročný muž momentálne leží v banskobystrickej nemocnici v umelom spánku s polámanými rebrami, prepichnutými pľúcami na oboch stranách a pomliaždenou pečeňou.

Piaty z ťažko zranených cestujúcich má zlámané rebrá po oboch stranách, pomliaždené pľúca a poranenú chrbticu. Traja zranení sú hospitalizovaní v Revúcej a zvyšok v Brezne.

Na miesto neuveriteľnej tragédie prišiel aj premiér Robert Fico, ktorý navyše zvolal aj mimoriadne zasadnutie vlády. Kabinet na ňom vyhlásil na nedeľu štátny smútok. Ten bude trvať od 8. hodiny do 20. hodiny, počas smútku budú stiahnuté vlajky na pol žrde.

Viac sa dozviete vo večernom spravodajstve TV JOJ.

Zdielať na

Najčítanejšie správy