Polojasno
16°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Uvoľňujú sa koncerty pod holým nebom, na svojich prvých návštevníkov sa pripravujú aj amfiteátre
Zdielať na

Uvoľňujú sa koncerty pod holým nebom, na svojich prvých návštevníkov sa pripravujú aj amfiteátre

PREŠOV / Po uvoľnení opatrení sa na Slovensku chystajú aj prvé koncerty pod holým nebom. Ožíva už aj prešovský amfiteáter, kde sa kedysi nakrúcal legendárny film "Pásla kone na betóne" a priamo tam mal aj historickú premiéru. Pripravované hudobné koncerty však budú mať predsa len isté kapacitné obmedzenia.

Po opatrení hlavného hygienika veľké koncerty pod holým nebom budú, i keď s určitými obmedzeniami. Po korone sa na prvých návštevníkov pripravujú aj amfiteátre. "Každý z promotérov začal s prípravami len mesiac dozadu," uviedol Matúš Jaško, organizátor z Randal Agency. 

V tom prešovskom amfiteátri už kosia. Na meranie teploty či dezinfekciu si už asi všetci zvykli. No najväčším opatrením je však kapacita. Tá bola obmedzená na tisíc miest, a toľko teda bude aj lístkov. A tak sa nemusí na každého dostať. "No tak tých tisíc ľudí tu bude mať ideálny komfort. Paradoxne, koncert pre tisíc ľudí je rovnako nákladný ako pre osemtisíc ľudí," poznamenal Matúš Jaško. 

Po mesiacoch bez publika či internetového koncertovania to bude zmena aj pre samotných umelcov. Koncerty pod holým nebom majú svoje čaro, i keby ich uprostred nečakane zastihol dážď."Teším sa hlavne na to, že tie koncerty pod holým nebom, tie mega open air koncerty, majú úplne inú silu, iné čaro. A nie je nič krajšie, ako ľudia spolu s vami spievajú pesničky a tešia sa zo života," reagoval hudobník Ondrej Kandráč. 

"Nevzniknú tým pádom žiadne tlačenice, takže si inak užijú tie koncerty tí ľudia," dodal Matúš Jaško. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy