Skoro jasno
14°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
V Žehre sa znova vyskytol koronavírus. Pozitívne sú aj malé deti
Zdielať na

V Žehre sa znova vyskytol koronavírus. Pozitívne sú aj malé deti

ŽEHRA / Za včerajší deň pribudli v Spišskonovoveskom okrese dva nové prípady nákazy. Ide o deti z obce Žehra, ktoré sa s rodičmi vrátili z Anglicka. V osade tak opäť zasahoval hasičský biohazard tím. Testovali príbuzných všetkých troch aktuálne nakazených. Dnes popoludní prišli ich výsledky.

Už je to zrejmé, že prípady v Žehre pribúdajú. V stredu tu zistili ďalšie dva pozitívne prípady. Ide o malé deti.
Tie bývajú aj s rodičmi priamo v obci. Postavili si dom na jej okraji. Odhalilo ich testovanie po návrate z Anglicka.
"Čiže majú tú cestovateľskú anamnézu. A je zaujímavé, že rodičia sú negatívny a deti sú pozitívne," povedal Miloš Pacovský, prednosta obecného úradu v Žehre.


Táto rodina, aj príbuzní Jozefa, ktorý býva v osade pri Žehre boli včera podvečer otestovaní. Hasičský biohazard tím im urobil výterové testy. Jozefovým príbuzným sa tak podarilo splniť túžbu. Po tom, čo z ich domu včera ráno urobili karanténu, chceli byť čo najskôr otestovaní.


"Domáhali sa toho testovania a chceli byť otestovaní čím skôr. Čiže kvôli tomu sme to aj tak promptne, vďaka pani riaditeľke z hygieny aj zabezpečili," uviedol Pacovský. 
V pohotovosti boli policajti, aj MOPSkári. Obyvatelia sa síce dožadovali testov, no keď sa išlo na vec, už s nimi mali problém. Hasiči ani neminuli všetky pripravené odberové sety


"Syn nie je doma, je v Čechách a jeho žena, synova žena tak isto nie je doma," povedal miestny obyvateľ Július."Pokiaľ ja viem, tak nebolo otestovaných nejakých šesť ľudí z nejakých päťdesiat. Ani neviem kvôli čomu. Jednoducho, kto nechce dôvod si nájde," dodal prednosta.

Už sú známe aj výsledky. Testy odhalili jedného pozitívneho muža. Ide o obyvateľa domu v osade. Po dohode vedenia obce, MOPSkárov a obyvateľov domu, pozitívneho odizolujú v jednej z izieb domácnosti.

Takto miestni oslavovali počas otvorenia osady pred mesiacom.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy