Polojasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Milan Krajniak: Ak by niekto v minulosti povedal, že budem s Kollárom v politike, tak by som ho vysmial
Zdielať na

Milan Krajniak: Ak by niekto v minulosti povedal, že budem s Kollárom v politike, tak by som ho vysmial

BRATISLAVA / Žiaden nováčik v politike. Politológ, poradca ministra vnútra, blogger a aktuálny minister práce. Hosťom utorňajšieho vydania relácie Noviny Špeciál TV JOJ bol tentokrát Milan Krajniak zo strany Sme rodina.

Milan Krajniak zastáva funkciu ministra práce, sociálnych vecí a rodiny SR od 21. marca 2020. Narodil sa 30. januára 1973 v Bojniciach. S manželkou a dcérou žije v bratislavskom Starom Meste. Vyštudoval politológiu na Univerzite sv. Cyrila a Metoda v Trnave. V rokoch 2003 až 2006 bol členom prezídia Fondu národného majetku. Neskôr, v rokoch 2010 až 2012, pôsobil ako poradca ministra vnútra.

V roku 2016 sa stal podpredsedom hnutia Sme rodina a počas volebného obdobia 2016 - 2020 bol poslancom Národnej rady Slovenskej republiky. V rámci pôsobenia v parlamente zastával post predsedu Výboru NR SR pre preskúmavanie rozhodnutí Národného bezpečnostného úradu a člena Výboru pre obranu a bezpečnosť. 

Milan Krajniak bol v utorok večer hosťom najnovšieho vydania Noviny Špeciál, v ktorom porozprával o svojich politických začiatkoch, ako sa prebojoval na post ministra a prezradil aj to, aký vzťah má s lídrom hnutia Sme rodina - Borisom Kollárom.

Vy ste konzervatívec a ste za ten tradičný model rodiny, neprekáža vám, akým životným štýlom žije váš predseda Boris Kollár?


"Je to otázka pokory a uvedomenia si, že každý z nás má svoje chyby. Boris je oveľa liberálnejší ako ja. Navzájom sa rešpektujeme. Našli sme si 95 percent iných vecí, v ktorých máme podobné názory a to ma teší. Vážim si na Borisovi Kollárovi to, že vedel, že som konzervatívec a že vždy rešpektoval to, že v tých hodnotových témach má každý z nás zelenú kartu a môže sa vyjadrovať a hlasovať, ako uzná za vhodné. Cítim sa v Sme rodina veľmi slobodný vo vyjadrovaní názorov."


"Musím vám povedať, že keby ste mi povedali 5 dní pred tým, ako som sa s Borisom Kollárom zoznámil, že ja s ním budem v politike, tak by som vás vysmial. Počas nášho prvého stretnutia som však pochopil, že to je človek, ktorému môžem dôverovať a som rád, že som do toho s ním išiel. Boris 30 rokov pred tým, než vstúpil do politiky, pomáhal ľuďom a to bez toho, aby o tom ľudia vedeli. Tých pár prípadov, ktoré boli medializované, tak to bol len okraj toho, čo urobil. Čo sa týka kauzy "čistého dňa" to bola komunikácia našitá na Borisa Kollára."

TV JOJ

Sme rodina vám dala ponuku kandidovať v prezidentskej kampani. Úspech sa však nedostavil. Získali ste 2,77 percenta, čo bolo presne 59 464 hlasov. Aká to bola pre vás skúsenosť?

"Nebola to veselá skúsenosť. Ja som si zvolil ten kontaktný typ kampane. Aj napriek tomu, že som sa stretol s najväčším počtom voličov spomedzi všetkých kandidátov, nebol to šťastný krok."


Vy ste známy konzervatívec, čo však poviete napríklad na spolužitie dvoch partnerov rovnakého pohlavia v jednej domácnosti? Považujete ich za rodinu?


"Ja za rodinu považujem tú prirodzenú rodinu, kde je otec, mama a deti. Ale samozrejme, keď máme mamičku s 2 deťmi, tak aj to je rodina. Rešpektujem, že každý môže mať inú predstavu, no najlepšie je, keď štát podporuje klasickú rodinu, najmä pri výchove našich detí."

Viac z rozhovoru s ministrom práce Milanom Krajniakom sa dozviete v priloženom HLAVNOM VIDEU.

​Noviny Špeciál: Vyspovedali sme vicepremiérku Remišovú. Bude kandidovať za predsedníčku strany Za ľudí? Dozviete sa v nasledujúcom VIDEU:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy