Polojasno
11°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Most spojil brehy Dunaja a symbolicky aj ministrov. Doležal s Érsekom oslávili blížiace sa dokončenie obchvatu Bratislavy
Zdielať na

Most spojil brehy Dunaja a symbolicky aj ministrov. Doležal s Érsekom oslávili blížiace sa dokončenie obchvatu Bratislavy

BRATISLAVA / Symbolickým spojením dvoch mostov do súmostia v utorok zhotoviteľ aj minister dopravy oslávili blížiace sa dokončenie stavebne najzložitejšej časti obchvatu Bratislavy. Na ceremóniu prišiel aj exminister Arpád Érsek a nechýbali ani kelne.

Ešte posledné prípravy a ceremónia sa môže začať. Mosty spájajú brehy a spájajú aj ľudí. V utorok spojil jeden aj ministrov. "Bolo by veľmi pokrytecké, ak by som z tejto pozície ďakoval ja, a preto som si dovolil pozvať aj bývalého ministra dopravy," uviedol minister dopravy Andrej Doležal. 

"Tu je výsledok, treba vždy pozrieť výsledok a každý hovorí, kedy to bude načas, mešká, nemešká, nič nemešká," poznamenal exminister dopravy Arpád Érsek. 

"Tento most je z ďalších troch mostov o dĺžke takmer tri kilometre a po dokončení bude najdlhšie súmostie na Slovensku. Dokončenie mosta očakávame v roku 2021," priblížil zástupca koncesionára Tomáš Bežila. 

Zhotoviteľ priniesol aj ďalšiu dobrú správu."Teší ma, že môžem oznámiť, že koncesionár a zhotoviteľ získal všetky povolenia na otvorenie diaľnice D4 a R7 od križovatky Rovinka po križovatku Holice," podotkol Tomáš Bežila. 

Naopak, žiadne nové správy nie sú pri diaľničnom násype v Jarovciach, kde mali navážať stavebný aj nebezpečný odpad. Navyše, v prebiehajúcom konaní sa zisťuje aj statika."Buď sa tá stavba povolí alebo sa nariadi odstrániť," vysvetlil Doležal. 

"Koncesionár spolupracuje so špeciálnym stavebným úradom a s príslušnými inštitúciami, aby sme preukázali, že násyp je absolútne v poriadku," povedal Tomáš Bežila. 

Dokončenie celej 59 kilometrov dlhej stavby D4 a R7 sa podľa zhotoviteľa očakáva v roku 2021. Až po odovzdaní stavby ju začne štát splácať. 

Andreja Doležala sme privítali aj v Novinovom Špeciáli TV JOJ. Dozvedieť sa o ministrovi môžete viac vo videu: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy