Zatiahnuté
13°
Bratislava
Ingrida
8.5.2024
Stretnutie spolužiakov v Komárne sa skončilo tragédiou. Jeden z mužov spadol z lode do rieky Váh
Zdielať na

Stretnutie spolužiakov v Komárne sa skončilo tragédiou. Jeden z mužov spadol z lode do rieky Váh

KOMÁRNO / Stretnutie spolužiakov v Komárne sa skončilo tragédiou. Jeden z mužov spadol z lode do rieky Váh. Okrem kamarátov rieku zatiaľ bezúspešne prehľadávali na člnoch aj hasiči a policajní potápači.

Na návštevu za spolužiakom prišiel s člnom 56-ročný muž do Komárna. Zaparkoval v tunajšom športovom prístave.  Neverejný prístav rekreačných lodí na Váhu slúži členom klubu, ktorý je dobrovoľným združením občanov.

"On prišiel poobede, a oni tu prespávali v lodi, je to možné, normálne, to sú kajutové lode tam sa dá prespať," povedal predseda športového centra Váh-Danubius Tibor Barta.


Nezvestný muž priplával s člnom po Dunaji zo Štúrova, tu sa stretol s dlhoročným kamarátom, ktorý je členom klubu. Krátko po druhej v noci ale došlo k tragédii. Muž, ktorý vyšiel z kajuty lode zmizol pod hladinou.
"Nešťastie, že asi ...spadol do vody a hneď ho začali zachraňovať aj s loďou, ale sa nepodarilo, nenašli ho," dodal Barta. 


Medzitým ihneď volali hasičov aj policajtov."Jednotka, ešte o pol tretej v noci bola vyslaná k technickému zásahu, spadnutá osoba do vody. Zobrali zo sebou hliníkový čln. Odvtedy neustále prehľadávame Váh. Od polície sú tu potápači, hľadajú nezvestnú osobu," povedal veliteľ zásahu hasičského zboru Norbert Ferenczi.


Muž sa zrejme v tme na lodi pošmykol, alebo potkol o niečo na palube a po páde do vody ho mohol strhnúť aj silný prúd rieky. "Ja teraz ani sa nepamätám, že by sme mali taký problém v minulosti, 20 rokov dozadu," skonštatoval Barta. Nezvestného muža budú hľadať hasiči a policajti aj špeciálnym sonarom.

V piatok večer skončil skončil v bare aj s autom. Pozrite si reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy