Jasno
26°
Bratislava
Božena
27.7.2024
Bývalý zápasník MMA Mečár, ktorý zrazil mladú Luciu, už pozná svoj trest
Zdielať na

Bývalý zápasník MMA Mečár, ktorý zrazil mladú Luciu, už pozná svoj trest

NITRA / Pred krajský súd sa dnes postavil Matúš Mečár. Súd mu uložil trojročný trest s odkladom na 5 rokov. Za volant si nesadne nie na 6 rokov, ako o tom rozhodol okresný súd, ale na 8 rokov. Bývalý zápasník MMA sa manželovi a rodine pozostalej Lucií ospravedlnil.

V novembri minulého roku okresný súd Matúša Mečára odsúdil na podmienečný trest. Prokurátor sa odvolal a o všetkom rozhodoval dnes krajský súd.

" Žiaden súd nevráti život našej dcéry," povedal otec Lucie. Mama, nebohej Lucie pred súdom s plačom povedala, že podmienečné odsúdenie za smrť dcéry sa jej zdá neprimerané. Prísnejší trest žiadala aj prokurátorka. Matúš Mečár sa v pojednávacej miestnosti rodine ospravedlnil: "To je to najmenej čo môžem spraviť."

Senát sa radil zhruba hodinu a pol. Napokon rozhodol o zvýšení trestu. Týka sa to hlavne zákazu šoférovania.


"Trest odňatia slobody vo výmere 3 rokov a určuje skúšobnú dobu 5 rokov. Mu ukladá aj trest zákazu činnosti vo výmere 8 rokov," uviedol sudca. "Ja to rešpektujem. Nechcem to komentovať," povedal Mečár. 

"Mám zato, že trest je zákonný a v rámci skúšobnej doby má teraz možnosť aj uhradiť škodu poškodeným," uviedol obhajca poškodených.

Mužovi, tak podmienečný trest súd ponechal, zákaz šoférovania mu senát zvýšil o dva roky oproti minulému rozsudku. "Odsúdení sme všetci, ktorí sme Lucku mali radi, ktorí sme ju milovali nám dcéru nevráti nič," so slzami v očiach dodala matka.

Podľa znalcov v čase zrážky išiel vodič v priemere zhruba 72 kilometrov za hodinu. Prokurátor v záverečnej reči poukazoval na to, že za volantom v minulosti Matúš Mečar spáchal zhruba 50 priestupkov, ktoré má zapísané v karte vodiča. V mnohých prípadoch išlo o prekročenú rýchlosť. 

​Na pojednávaní boli aj rodičia a súrodenci zrazenej Lucie. "Myslím, že to čo spáchal, to priznal. Je to poľahčujúca okolnosť, urobil, čo mal spraviť vlastne," povedal otec zosnulej. V súdnej sieni sa po vynesení rozsudku vodič rodine ospravedlnil. V minulosti im napísal aj list. S podmienečným odsúdením je spokojný.

Lekár zrazil chodca a nepomohol mu. Pozrite si reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy