Oblačno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Bývalý zápasník MMA Mečár, ktorý zrazil mladú Luciu, už pozná svoj trest
Zdielať na

Bývalý zápasník MMA Mečár, ktorý zrazil mladú Luciu, už pozná svoj trest

NITRA / Pred krajský súd sa dnes postavil Matúš Mečár. Súd mu uložil trojročný trest s odkladom na 5 rokov. Za volant si nesadne nie na 6 rokov, ako o tom rozhodol okresný súd, ale na 8 rokov. Bývalý zápasník MMA sa manželovi a rodine pozostalej Lucií ospravedlnil.

V novembri minulého roku okresný súd Matúša Mečára odsúdil na podmienečný trest. Prokurátor sa odvolal a o všetkom rozhodoval dnes krajský súd.

" Žiaden súd nevráti život našej dcéry," povedal otec Lucie. Mama, nebohej Lucie pred súdom s plačom povedala, že podmienečné odsúdenie za smrť dcéry sa jej zdá neprimerané. Prísnejší trest žiadala aj prokurátorka. Matúš Mečár sa v pojednávacej miestnosti rodine ospravedlnil: "To je to najmenej čo môžem spraviť."

Senát sa radil zhruba hodinu a pol. Napokon rozhodol o zvýšení trestu. Týka sa to hlavne zákazu šoférovania.


"Trest odňatia slobody vo výmere 3 rokov a určuje skúšobnú dobu 5 rokov. Mu ukladá aj trest zákazu činnosti vo výmere 8 rokov," uviedol sudca. "Ja to rešpektujem. Nechcem to komentovať," povedal Mečár. 

"Mám zato, že trest je zákonný a v rámci skúšobnej doby má teraz možnosť aj uhradiť škodu poškodeným," uviedol obhajca poškodených.

Mužovi, tak podmienečný trest súd ponechal, zákaz šoférovania mu senát zvýšil o dva roky oproti minulému rozsudku. "Odsúdení sme všetci, ktorí sme Lucku mali radi, ktorí sme ju milovali nám dcéru nevráti nič," so slzami v očiach dodala matka.

Podľa znalcov v čase zrážky išiel vodič v priemere zhruba 72 kilometrov za hodinu. Prokurátor v záverečnej reči poukazoval na to, že za volantom v minulosti Matúš Mečar spáchal zhruba 50 priestupkov, ktoré má zapísané v karte vodiča. V mnohých prípadoch išlo o prekročenú rýchlosť. 

​Na pojednávaní boli aj rodičia a súrodenci zrazenej Lucie. "Myslím, že to čo spáchal, to priznal. Je to poľahčujúca okolnosť, urobil, čo mal spraviť vlastne," povedal otec zosnulej. V súdnej sieni sa po vynesení rozsudku vodič rodine ospravedlnil. V minulosti im napísal aj list. S podmienečným odsúdením je spokojný.

Lekár zrazil chodca a nepomohol mu. Pozrite si reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy