Zatiahnuté
10°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Ministerstvo školstva začne od júna vyplácať financie pre znevýhodnených žiakov
Zdielať na

Ministerstvo školstva začne od júna vyplácať financie pre znevýhodnených žiakov

BRATISLAVA / Po jedenástich týždňoch sa školáci a škôlkari vracajú opäť do tried. Otvorenie škôl sa týka detí od prvého do piateho ročníka. Celkovo by sa škôlky mali naplniť do 50-tich percent a školy až do 80-tich percent. Ostatní žiaci budú pokračovať vo výučbe doma.

Podľa združenia základných škôl to bolo narýchlo a školy si vraj samé museli zaobstarať dezinfekčné prostriedky a ochranné štíty.

Minister Gröhling po návšteve regiónov však hovorí, že školy sú na znovu-otvorenie pripravené. Ministerstvo školstva dokonca začne od 1. júna posielať financie školám, ktorým vznikli náklady, spojené s distribúciou pracovných listov pre deti, ktoré nemali prístup k online forme vzdelávania. Minister bude prvé dni v školských zariadeniach pozorne sledovať.

"Z našej strany to bude samozrejme záujem zo strany rodičov, že kde sa budeme hýbať v akých číslach. Druhé informácie, ktoré budeme chcieť zo strany učiteľov vedieť, kde sa nachádza úroveň vedomostí jednotlivých žiakov, aby sme vedeli nastavovať rozsah vzdelávania na september," vyjadril sa minister školstva Branislav Gröhling. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy