Jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Boli ako draci, odkázal v liste motorkár hasičom, ktorí ho vytiahli spod traktora
Zdielať na

Boli ako draci, odkázal v liste motorkár hasičom, ktorí ho vytiahli spod traktora

ŠURANY / Vytiahli ho spod traktora a on im hneď po leteckom prevoze do nemocnice verejne poďakoval. A po vyzdravení sa tak chystá urobiť aj osobne. Hasiči v Šuranoch zasahovali pri nie každodennom prípade so šťastným koncom, ktorý mal ešte nevšednejší dôvetok.

Boli ako draci, rýchlo a presne vedeli, čo robiť. Takýmito slovami ocenil 39-ročný motorkár šurianskych hasičov, ktorí mu pomohli spod traktora. "Dobrý deň. Chcem sa poďakovať chlapcom z hasičskej stanice Šurany za skvelý zásah," ďakuje v liste motorkár Július len pár dní po tom, ako skončil pod kolesami traktora.

"Pri prejazde pravotočivou zákrutou pravdepodobne dostal šmyk, prevrátil sa s motocyklom na bok a prešiel do protismeru, kde narazil do spodnej časti oprotiidúceho traktora," informuje policajná hovorkyňa Renáta Čuháková. 

Ako píše v liste, išiel asi 25 kilometrovou rýchlosťou a ani nevie ako sa tam dostal. "Počítal som každú minútu nech sú tam už hasiči. V duchu som myslel iba na nich. Už keď tam boli, som vedel, že bude všetko v poriadku. Bol som úplne pri vedomí, tak som vnímal všetko," pokračuje Július. 

Každá nehoda je špecifická, pri pomoci zraneným sa nedá úplne všetko natrénovať, ale aj v tomto prípade išlo hasičom o to, aby zraneného dostali čo najskôr do záchranárskeho vrtuľníka. "Nadvihovali sme opatrne traktor a podkladali, aby sa nemohlo stať, že sa zosunie na zranenú osobu naspäť a keď sa nám podarilo traktor nadvihnúť, zdvihli sme z neho motorku a následne sme ho vytiahli spod traktora. Pri takýchto situáciách treba zvažovať každý krok, každý postup, aby sem spravili čo najmenšiu ujmu, lebo on cíti každý pohyb a postupovať maximálne opatrne ," opisuje priebeh zásahu Pavol Tóth. 

S vďačným zachráneným sa spojila aj TV JOJ, ale na účinkovanie pred kamerou sa zatiaľ ešte zo zdravotných dôvodov necítil. "Je to veľmi zriedkavé, ale veľmi nás to poteší, aj všetkých zasahujúcich hasičov, lebo veľmi dobre to padne a želáme mu skoré uzdravenie," dodal Tóth. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy