Zatiahnuté
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Plánujete víkendový výlet? Poponáhľajte sa, počasie sa nám pokazí
Zdielať na

Plánujete víkendový výlet? Poponáhľajte sa, počasie sa nám pokazí

SLOVENSKO / Začal víkend a možno zvažujete nejaký výlet, nech sa trošku poprechádzate po zelenom svete prírody. Ale mali by ste to stihnúť počas soboty, v nedeľu bude čas vhodný na dočítanie knihy. 

Počasie na Slovensku ovplyvňuje prúdenie chladnejšieho a vlhšieho vzduchu od severovýchodu. "Naša krajina je na pomedzí tlakovej výše so stredom nad južnou Škandináviou a tlakovou nížou severovýchodne od nášho územia. Sobota bude s premenlivou oblačnosťou, na severe a východe prevažne veľká oblačnosť a ojedinele prehánky," vysvetlila meteorologička Najlepšieho počasia Miriam Jarošová. 

Popoludní postupne pribudne oblačnosť od severovýchodu a početné budú aj prehánky. "Denná teplota bude od 16 do 20, na severe a miestami aj na východe od 11 do 15°C. Veterno, vietor od severovýchodu až severu do 35, v nárazoch postupne okolo 50 km/h," priblížila Jarošová. Ojedinele sa vyskytnú aj búrky. Od cca 1 800 metrov sneženie.
Pribúdanie oblačnosti popoludní znamená zmenu v počasí. Už v noci bude zamračené a na mnohých miestach s dažďom. "Na návetriach na severovýchode krajiny môžu byť zrážky až výdatné, za 24 hodín môže spadnúť od 25 do 40 mm zrážok, ale aj inde na Slovensku budú lokality s intenzívnymi úhrnmi. Bude chladno. Maximálna teplota v nedeľu dosiahne od 11 do 17, ale na severe bude iba od 7 do 11°C a vietor k tomu. Ten bude ešte umocňovať pocit chladu. Situácia sa začne zlepšovať na začiatku nové týždňa. To už ale pre nás, meteorológov, začína leto," dodala Jarošová. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy