Oblačno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Viac ako 200 dobrovoľníkov zaplnilo brehy Liptovskej Mary. Neuveríte, čo tam všetko našli
Zdielať na

Viac ako 200 dobrovoľníkov zaplnilo brehy Liptovskej Mary. Neuveríte, čo tam všetko našli

LIPTOVSKÁ MARA / Nábytok, deravý čln či pneumatiky. Aj toto viac než 200 dobrovoľníkov našlo na brehoch Liptovskej Mary. Od rána sa nezastavili a odmenou im bol výborný guláš. Zapojili sa aj ľudia z obcí v okolí vodného diela. Na Liptove sa už na turistov veľmi tešia. A veríme, že je to aj opačne

Od teraz bude Liptovská Mara o čosi krajšia. Málokto by veril, že takýto pekný kút Slovenska môže byť až tak zaprataný neporiadkom. Aj ľudia, ktorí čistili brehy Mary, ostali prekvapení. "Našli sme odpad všeho druhu, od dáždnika, sedačky, fľaše. Ratanové nábytky aj konštrukciu zo slnečníka, bolo toho odpadu naozaj dosť," povedali dobrovoľníci, ktorí zbierali odpadky.

Dokonca bol tu aj rozbitý čln. Niektorí účastníci dnešnej dobrovoľnej upratovacej čaty majú však ťažké srdce na t‭uristov. "Neuvedomujú si koľko rokov trvá rozklad tých vecí," poznamenali. 

"Ja by som to nezvaľoval na turistov, rieka posťahovala veci, ktoré sú po tom toku a boli pohádzané do tej vody, tá Mara, ako sa dvíha, klesá to vyplaví na breh," vyjadril sa predseda predstavenstva TMR Igor Rattaj. 

 "Netypické pre túto sezónu je to, že to boli zamestnanci z cestovného ruchu, ktorí sú momentálne nedobrovoľne doma. Pevne dúfame, že čoskoro sa uvolní režim a budú môcť robiť služby. A zabezpečovať chod cestovného ruchu tu na Lipotve," dodala Katarína Šarafínová, PR manažérka  OOCR Liptov. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy