Zatiahnuté
11°
Bratislava
Danica, Dana
16.4.2024
Rokoval i šoféroval? Jeden z prievidzkých poslancov mal hlasovať popri šoférovaní auta
Zdielať na

Rokoval i šoféroval? Jeden z prievidzkých poslancov mal hlasovať popri šoférovaní auta

PRIEVIDZA / Poslanci Mestského zastupiteľstva v Prievidzi majú za sebou online rokovanie. Pre jedného z nich nedopadlo najlepšie. Jeho kolega ho obvinil z toho, že počas rokovania nielenže šoféroval, ale navyše za volantom telefonoval. On však oponuje, že to tak nebolo.

Zasadnutie Mestského zastupiteľstva v Prievidzi prebiehalo celé online. Všetko prebiehalo hladko. Desať minút pred koncom však pozornosť všetkých upútal jeden z poslancov tým, že sa presunul do auta, odkiaľ aj hlasoval. O chvíľu sa dokonca s autom pohol. "Evidentne šoféruje, telefonuje počas zasadnutia, mal by si našiel čas na zasadnutie, je to také pohŕdanie," myslí si poslanec MsP Prievidza Miroslav Žiak. 

Jeho poslanecký kolega si myslí, že na záberoch je jasne vidno, že počas zastupiteľstva za volantom telefonoval. Poslanec tvrdí, že nič zlé neurobil a žiadne dopravné predpisy neporušil. "Keď som telefonoval, tak som nešoféroval," obhajoval sa poslanec MsZ Prievidza František Krško. 

Podľa jeho slov si do auta sadol v závere zastupiteľstva. Hlasoval na dvore a až potom sa pohol."Som sa pohol, do toho mi zazvonil mobil, som zastavil, hral som sa s pákou," reagoval František Krško. "To vykazuje znaky, že bolo v pohybe," vysvetlil Milan Holéci, znalec z odboru cestná doprava. 

"Akékoľvek sprievodné aktivity, ktoré poslanec vykonáva, považujem za nevhodné a prejav neúcty voči občanom, ktorí poslanca zvolili," skonštatovala Jana Červeňáková z Únie miest Slovenska. "Voči samospráve nebolo urobené nič negatívne, čo sa javí ako problém, je telefonovanie za volantom," poznamenal hovorca mesta Michal Ďureje. 

Video už analyzujú aj policajti. Tí musia zistiť, či poslanec predpisy porušil alebo nie. "Okresné riaditeľstvo policajného zboru v Prievidzi sa bude danou vecou zaoberať," potvrdila hovorkyňa KR PZ Trenčín Danka Adámiková. 

"Ja sa ospravedlňujem, pohol som sa, ale zastavil som, ja sa môžem aj zriecť tých desať eur," dodal František Krško. 

Zaujímavú situáciu zažili dopravní policajti. Auto, ktoré odstavili, šoféroval iba 5-ročný chlapec: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy