Skoro jasno
15°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Policajti zadržali štyroch mladíkov. V aute im našli náboje do samopalu
Zdielať na

Policajti zadržali štyroch mladíkov. V aute im našli náboje do samopalu

ZOLNÁ / Desiatky kusov ostrých nábojov do samopalu viezli v aute štyria mladí muži. Zadržali ich policajti pri Zvolene. Výsledkom nočnej kontroly je trestné stíhanie za nedovolené ozbrojovanie.

Policajti ich prekvapili krátko pred polnocou. 19 až 24 roční mladíci sedeli v aute, ktoré zastavili priamo v Zolnej a nešlo o žiadnu náhodnú kontrolu. Našli u nich slepé aj ostré náboje. "Po zastavení vozidla vydal jeden z mužov viac ako sto kusov rôznych nábojov, ktoré boli zaslané na expertízne skúmanie, prípad je v štádiu vyšetrovania," povedala policajná  hovorkyňa Mária Faltániová.

Zisťovať budú pôvod munície, kde a za akých okolností sa mladí muži k nábojom dostali ako aj to čo s nimi chceli ďalej spraviť. Zrejme mohli byť určené na ďalší predaj na čiernom trhu. "Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie pre nedovolené ozbrojovanie a obchodovanie so zbraňami," uviedla hovorkyňa.

Devätnásť ročného spolujazdca z auta, ktoré zastavili pri Zolnej už polícia pozná. Pár dní pred nočnou akciou bol jedným z hlavných aktérov inej policajnej razie. Priamo vo Zvolene zastavili policajti auto, ktoré šoféroval. Chýbalo mu predné evidenčné číslo a prevážal dva kradnuté bicykle. "Vodičovi vozidla, ktoré nebolo technicky spôsobilé uložili pokutu a bolo mu zadržané osvedčenie o vozidle, bicykle boli majiteľke vrátené a ako k tomu došlo polícia objasňuje," dodala Faltániová.

Kuriózna nehoda sa stala na prístave Šamorín-Čilistov. Zrazil sa surfista s motorovým člnom.​

Súvisiace články

Najčítanejšie správy