Oblačno
17°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Obľúbené dovolenkové miesto Slovákov musia vyčistiť. Domaša je plná rôzneho odpadu
Zdielať na

Obľúbené dovolenkové miesto Slovákov musia vyčistiť. Domaša je plná rôzneho odpadu

DOMAŠA / Vyzerá to tak, že v priebehu letných prázdnin budeme tráviť dovolenku najmä na Slovensku. Jednou z vyhľadávaných lokalít bola už aj po minulé roky Domaša. Lenže tamojších prevádzkovateľov ešte predtým čaká neľahká úloha. Odstránenie neporiadku. Ako to akutálne na Domaši vyzerá? Na to sa pozrel reportér TV JOJ Jozef Kačmáry.

Jeden z viacerých vodných rajov na východe Slovenska - Domaša. Pohľad na ňu je teraz skutočne šokujúci, je to obrovská kopa odpadu. Príčina jasná - ľudská ruka a ľahostajnosť. Prevádzkari sú z tohto pohľadu zhrození. "Niekedy zátoku využívali len tak na posedenie a teraz si môžu posedieť akurát tak na smetisku," vyjadril sa Pavol Pelák, prevádzkovateľ rezortu Valkov- Tíšava.  

"Určite to nie je pekná vizitka pre nás obyvateľov, ľudí, ktorí tu žijeme," poznamenala Michaela Zdražilová, riaditeľka oblastnej organizácie cestovného ruchu. Teraz by ste sa na Domaši mohli osviežiť tak maximálne toaletami, plastmi či napríklad chladničkami. Odpad sa vyskytol aj na obľúbenej turistickej trase. Viac o aktuálnej situácii na Domaši sa dozviete v reportáži. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy