Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Bitky, vyhrážky a podpaľačstvo. Napätie v osade v Plaveckom Štvrtku narastá a miestni sa boja o život
Zdielať na

Bitky, vyhrážky a podpaľačstvo. Napätie v osade v Plaveckom Štvrtku narastá a miestni sa boja o život

PLAVECKÝ ŠTVRTOK / Rómska osada v Plaveckom Štvrtku je ako úľ. Nikto nevie, koľko ľudí tam býva. Neoficiálne odhady hovoria o viac ako 800 ľuďoch. Je to o niekoľko stoviek viac, ako ľudí s trvalým pobytom. Mnohí ľudia sa boja o život.

V rómskej osade v Plaveckom Štvrtku pravidelne dochádza k rôznym výtržnostiam a bitkám.
Ako uviedol hovorca, do osady pravidelne jazdia policajné hliadky. Dochádza tam k porušovaniu zákona.
"Za mesiac marec sme zaznamenali, v tejto súvislosti celkovo 16 trestných činov, najmä prípadov výtržníctva, ublíženia na zdraví, poškodzovania cudzej veci a podobne," povedal policajný hovorca Michal Szeiff. Policajti tam museli riešiť aj rôzne priestupky. K tejto protiprávnej činnosti dochádza tak v noci ako aj počas dňa. "Aj 24 priestupkov proti občianskemu spolunažívaniu, alebo proti majetku medzi obyvateľmi," dodal hovorca.

"V Plaveckom Štvrtku sa mi žije strašne zle. Bojím sa o svoju ženu o svoje deti, o svoju rodinu aj o svoj príbytok, lebo problémy, ktoré sa tam vyskytujú sú tam na každodennom poriadku. Sú tam vyhrážky, že zabijú zapália dom a podobne," opísal jeden z obyvateľov osady. "Na základe týchto skutočnosti pristúpili policajti v okrese Malacky k zvýšenému výkonu služby v uvedenej lokalite," informoval hovorca. Podľa miestneho, obyvatelia úmyselne zapalujú veci a vinu pripisujú  ľuďom, ktorí majú či už priestupky alebo podmienku.

Ako povedal starosta nevie, prečo sú v osade nepokoje. Má to negatívny vplyv na život v celej obci.
"Apelujem na nich, aby sa zamysleli nad svojim konaním, ukončili tie spory a tie bitky. Nič to neprináša, ani im ani nikomu z obce. Nikto cudzí do tej osady nevstupuje nikto cudzí ich nenapáda," okomentoval starosta.

Dokedy ostane osada v Krompachoch v karanténe? Podľa hlavného hygienika je to otázka dní. Pozrite si video:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy