Zatiahnuté
10°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Jarné upratovanie v Prešove sa zmenilo na divoké skládky
Zdielať na

Jarné upratovanie v Prešove sa zmenilo na divoké skládky

PREŠOV / Jarné upratovanie v Prešove sa zmenilo na divoké skládky s odpadom. Mesto cez Technické služby zabezpečilo veľkoobjemové kontajnery, no nestačili. Mnohí ľudia sú v týchto dňoch doma a tak sa pustili do upratovania. Vyhadzujú všeličo - aj zakázaný odpad. Pre nariadenie krízového štábu navyše zostali cez víkend zatvorené aj zberné dvory.

"Aj elektro veci, tlačiareň, aj počítač tu bol, umelý vianočný stromček," vravia neveriacky obyvatelia Prešova. Aj takto vyzerá jarné upratovanie v Prešove. Odpadu tam ľudia navozili toľko, že by tých kontajnerov muselo byť len na jednom mieste namiesto jedného asi päť. 

Nepeknú vizitku nájdete hneď na niekoľkých miestach v meste. Pohľady okoloidúcich tak lákala nielen zrekonštruovaná národná kultúrna pamiatka, ale aj odpadkový skvost. "Priebežne vyvážame kontajnery, aby boli prázdne a mohli byť tak opakovane naplňované," vraví riaditeľ technickej služby mesta Prešov Milan Tóth. 

Ľudia vyhodili aj to, čo by inak museli vyviezť na skládku. Medzi odpadom skončili aj domáce spotrebiče, pračky, chladničky, ale aj ojazdené pneumatiky. Takto by to malo vyzerať. Práčka, či podobné patria do zberných dvorov, no tie prešovské sú teraz cez víkend zatvorené. To zrejme prispelo k tomu, že sa odpadu nahromadilo.

"Opakovane ľudí informujeme, na aký odpad sú kontajnery určené, avšak mnohí z nich to žiaľ nerešpektujú," vyjadril sa hovorca mesta Prešov Vladimír Tomek. 

Tie kontajnery sú aj v blízkosti rodinných domov, môže byť požiar, niekto hodí špak," poznamenal mestský poslanec Miroslav Benko. 

Medzi prešovským Solivarom a najväčším prešovským sídliskom je ďalšie také miesto. Ľudia sem navozili toľko odpadu, že kontajner ani nie je vidieť. A keď ho budú chcieť Technické služby odviezť, budú to musieť upratať.

"Mesto Prešov situáciu vyhodnotí a v prípade potreby predĺžime takzvané jarné upratovanie o ďalších 7 dní," dodal Tomek. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy