Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Záhradkári, pozor na prízemný mraz. Meteorológovia vydali výstrahu
Zdielať na

Záhradkári, pozor na prízemný mraz. Meteorológovia vydali výstrahu

BRATISLAVA / Záhradkári by si cez víkend mali dať pozor na svoju úrodu. Meteorológovia totiž vydali výstrahu prvého stupňa pred prízemným mrazom. No a aké počasie nás čaká cez víkend?

V piatok dosiahne denná teplota maximum 20 až 25 stupňov, v severnej polovici územia väčšinou
15 až 20 stupňov. Teplota na horách vo výške 1500 m bude okolo 9 stupňov. Na niektorých miestach môžeme očakávať aj výnimočne prehánky. 

V sobotu nás bude čakať jasná až polojasná obloha. V južnej polovici západného a stredného Slovenska bude prevažne oblačno a tu ojedinele prehánky alebo dážď. Najnižšia nočná teplota 4 až -1, v južnej polovici západného a na juhu  stredného Slovenska 9 až 4 st. Najvyššia denná teplota 18 až 23, na Orave, pod Tatrami a na východe  väčšinou okolo 16 st. 

Na sobotu tiež meteorológovia vydali výstrahu pred prízemným mrazom. Tá sa týka Banskobystrického, Trenčianskeho, Košického, Prešovského a Žilinského kraja. Výstraha prvého stupňa bude platiť od piatka polnoci do približne 6:00 ráno. Ak teda máte už v záhradke nejaké planty, či iné rastliny, zabezpečte ich radšej proti mrazu. 

SHMÚ

V nedeľu nás čaká o čosi viac oblakov na oblohe, ojedinele sa vyskytnú aj prehánky. Nočná teplota 8 až 3, v údoliach väčšinou 3 až -2 stupňov.  Najvyššia denná teplota 16 až 21, v Žilinskom kraji a pod Tatrami väčšinou okolo 14 stupňov. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy