Polojasno
16°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Dôchodca skončil pre zemiaky v karanténe. Napriek opatreniam si ich išiel pešo kúpiť do Maďarska
Zdielať na

Dôchodca skončil pre zemiaky v karanténe. Napriek opatreniam si ich išiel pešo kúpiť do Maďarska

KOMÁRNO / Dôchodcu z hraničného priechodu v Komárne odviezli rovno do karanténneho zariadenia ministerstva vnútra. A to všetko pre žlté sadbové zemiaky. Napriek opatreniam si ich išiel kúpiť do Maďarska. Nariadenie o karanténe pre všetkých prichádzajúcich zo zahraničia mu zrejme uniklo.

"Kvôli žltým zemiakom, červené ružové sadbové sú u nás, ale žlté už nebudú, tak tam som kúpil," povedal Ivan, dôchodca, ktorý musel ísť pre kúpu zemiakov do karantény. 68-ročný dôchodca sa rozhodol zájsť pešo na nákup do Maďarska.

Cestu do supermarketu v susednom štáte mu maďarskí policajti na opačnej strane mosta nestopli. "Išiel som tadeto rovno do Tesca. Od 9-tej do 12-tej nad 65 rokov tu môžu byť seniori, ako v obchodoch, ale to platí u nás, ale sme v únii, 27 štátov," skonštatoval Ivan.

To, že už takmer mesiac platí malý pohraničný styk a cez hranice a späť, bez nutnosti podrobiť sa 14 dňovej karanténe, môžu prechádzať len ľudia, ktorí majú prácu a bydlisko do 30 kilometrov od hraníc, dôchodca neriešil.

Nakoľko od utorka platí opatrenie, podľa ktorého sa všetci, ktorí vstúpia na územie Slovenska musia podrobiť izolácii v zariadeniach ministerstva vnútra, cesta dôchodcu domov, aj s nákupom, skončila na hraničnom priechode - v priestore dočasného umiestnenia osôb. "Ale kvôli tomu, teraz 14 dní budem, dobre, vydržím," povedal Ivan.

Muž, ktorý podľa svojich slov 10 rokov šéfoval v baniach, pred odvozom do Gabčíkova skontroloval svoje zásoby. "Kúpil som chlebík aj vajcia, bio vajíčka som kúpil, kávu som si kúpil. Na prezlečenie potrebujete niečo, zubnú kefku. Ja zuby už nemám skoro žiadne, mám domácu frndžalicu, s tým si vypláchnem, nevypľujem - zhltnem, to je proti karanténe dobré," zhodnotil Ivan. Zemiaky si tak na výsadbu v jeho záhradke budú musieť počkať.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy