Zatiahnuté
10°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Meteorológovia vydali výstrahy. Silný vietor má zasiahnuť všetky kraje
Zdielať na

Meteorológovia vydali výstrahy. Silný vietor má zasiahnuť všetky kraje

BRATISLAVA / Meteorológovia SHMÚ varujú pred silným vetrom a tvorbou závejov. Na niektorých miestach Slovenska by malo aj snežiť.

Výstrahu prvého stupňa pred silným vetrom vydali pre všetky kraje Slovenska. Pre Košický a Prešovský platí výstraha do polnoci, v Žilinskom a Banskobystrickom do 23:00. Vo zvyšných krajoch do 20:00.

Meteorológovia vydali aj výstrahu pred tvorbou snehových jazykov a závejov, ktorá platí pre severnú časť Slovenska do utorka 24. marca do polnoci. SHMÚ varuje aj pred silným vetrom na horách. Pre Žilinský, Prešovský, Nitriansky a Banskobystrický kraj platí do polnoci dnešného dňa. V Trenčianskom kraji výstraha platí do obeda do 12:00.

Zvýšené lavínové nebezpečenstvo

Vo vyšších polohách Vysokých Tatier sa lokálne vytvorilo zvýšené lavínové nebezpečenstvo, teda tretí stupeň z päťdielnej medzinárodnej stupnice. V ostatných pohoriach platí mierne lavínové nebezpečenstvo, čiže druhý stupeň. Ako informuje na svojej stránke Stredisko lavínovej prevencie Horskej záchrannej služby nebezpečné sú záveterné strany žľabov, sediel a hrebeňov a strmé svahy stredných polôh.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy