Zatiahnuté
12°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Z podozrenia na koronavírus bol nemiestny žart
Zdielať na

Z podozrenia na koronavírus bol nemiestny žart

NOVÉ ZÁMKY / Dokonalý príbeh o pacientke s podozrivou cestovateľskou anamnézou si vymyslela rodina z majera pri Nových Zámkoch. Záchranári, ktorých zavolali k žene s podozrením na koronavírus po jej vyšetrení zistili, že má len vyšší krvný tlak.

Do Kotelnice pri Nových Zámkoch smerovali záchranári. Ohlasujúci tvrdil, že doma majú pacienta s koronavírusom. Volajúci tvrdil, že žena má horúčku a triašky. A že prišla z Rakúska, kde sa stretla s osobou, ktorej len včera vykonali odber na zistenie koronavírusu. "Posádka prišla na adresu oblečená kompletne v ochrannom oblečení, pri vystúpení zo sanitky boli okolo ľudia, usmievali sa na nich, natáčali si ich na telefón a zistilo sa, že je to zneužitie." hovorí záchranár Roland Szász.

Zdá sa, že domáci si zo záchranárov odsúdeniahodným spôsobom doslova vystrelili. To či ide o šírenie poplašnej správy bude riešené cestou polície. Podľa slov záchranárov pacientka nepotvrdila nič také, vyhovárala sa, že ona ani nevolala a mala jedine vysoký krvný tlak.

"Vyšetrovali ju, ale nemala ten koronavírus, tak si mysleli, že mala, ale nemala to ... ako ste si to mohli myslieť, že má koronavírus, lebo kašľala!" opísali situáciu miestni obyvatelia.

Zneužitie záchranky takýmto spôsobom sa neudialo po prvýkrát. Záchranári preto apelujú na rozvážnosť."Nie je nás veľa, pokiaľ to bude takto pokračovať, tak nebude mať kto poskytovať aj tú normálnu urgentnú  zdravotnú starostlivosť."

Mnohé​ kraje dezinfikujú mestské a prímestské autobusy.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy