Oblačno
Bratislava
Rudolf
17.4.2024
Poslanci NR SR prišli pre šíriaci sa koronavírus o slávnostné odovzdávanie dekrétov
Zdielať na

Poslanci NR SR prišli pre šíriaci sa koronavírus o slávnostné odovzdávanie dekrétov

BRATISLAVA / Nová 150-tka poslancov Národnej rady prvý krát prišla o slávnosť odovzdania poslaneckých dekrétov. Dôvodom sú preventívne opatrenia v rámci nešírenia koronavírusu. Napriek tomu si ale do parlamentu necelé stovka poslancov prišla v utorok vybaviť administratívne veci. A mnohých zaujíma i to, či nový vírus neovplyvní i termín schôdze, kedy by mali skladať poslanecké sľuby.

O slávnostný akt odovzdania dekrétov síce poslanci prišli, no na druhej strane si niektorí vybavili administrátívne povinnosti a pofotili sa. "Na základe týchto vecí im bude poskytnnuté ubytovanie mimo Bratislavy, parkovacie miesto i vstup do priestorov NR SR," uviedol hovorca NR SR Tomáš Kostelník.


Dlhoroční matadori mali veci vybavené rýchlo, kedže presne vedeli kam a ako treba ísť. "Ovládam nemecký, anglický jazyk. Mám aj reakcie, čo tam bude ten tanečník robiť, no ja mám čo ponúknuť," vyjadril sa poslanec NR SR (OĽaNO) Erik Ňarjaš.


Do lavíc sadnú i primátor Kežmarku a Liptovského Mikuláša. No a po 10-tich rokoch sa vracia aj Mečiarov podpredseda. "Veľa sa toho za 10 rokov zmenilo aj v parlamente aj v slovenskej politike, takže uvidíme, ako to pôjde," povedal poslanec NR SR (SMER) Jozef Habanik.


V plnom počte sa ale poslanci budú musieť zísť najneskôr do marca, kedže do 30. dní sa od vyhlásenia volieb podľa ústavy má konať ustanovujúca schôdza parlamentu. Otázka znie, čo v prípade ak by epidemiologická situácia výrazne eskalovala a malo by sa v jednej budove zísť viac ako 200 ľudí.


"Áno, ja som zvedavý, ako to ideme vyriešiť, nebude to jednoduché z hľadiska bezpečnostných opatrení, neviem si predstaviť že tam budeme 150-ti stáť v maskách a gumených rukaviciach," skonštatoval poslanec NR SR (SaS) Martin Klus.

"Pokiaľ ide o schôdzu musí byť do 30-tich dní, takže posledný termín je okolo 30. marca," uviedol Robert Fico. "Ja si myslím, že nech sa to zhorší akokoľvek, my nemáme inú možnosť ako ísť podľa ústavy," povedal Boris Kollár.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy