Jasno
Bratislava
Jozef
19.3.2024
Koronavírus sa u rodiny, ktorá sa vrátila z Talianska, nepotvrdil. Ružomberská nemocnica ale zaviedla špeciálne opatrenia
Zdielať na

Koronavírus sa u rodiny, ktorá sa vrátila z Talianska, nepotvrdil. Ružomberská nemocnica ale zaviedla špeciálne opatrenia

Archívna reportáž

RUŽOMBEROK / V stredu okolo obeda záchranná služba priviezla do ružomberskej nemocnice rodinu - starú mamu, dvoch synov a vnuka, u ktorých bolo podozrenie na koronavírus. Hovorkyňa nemocnice v piatok potvrdila, že sa u rodiny nákaza na vírus nepotvrdila.

"Krvné výsledky u rodiny z Veličnej, ktorá sa vrátila z lyžovačky v Taliansku, nepotvrdili nákazu koronavírusom. Pacienti sú momentálne v dobrom zdravotnom stave a popoludní ich prepustíme do domáceho liečenia," uviedla hovorkyňa Petra Dišková, Ústredná vojenská nemocnica SNP Ružomberok - FN. 

Aj napriek tomu, dnešným dňom vydalo vedenie ÚVN SNP Ružomberok - FN zákaz návštev u pacientov  na oddeleniach z  preventívnych dôvodov a kvôli stúpajúcemu výskytu bežných respiračným ochorení. "Zároveň v súvislosti s koronavírusom,  prosíme všetkých obyvateľov, aby nepodliehali panike. Ak majú príznaky ochorenia, boli v oblasti s výskytom koronavírusu, prípadne v kontakte s nakazenou osobou, treba postupovať podľa usmernenia hlavného hygienika SR," informovala ďalej hovorkyňa. To znamená, že pacient by mal zostať doma, v pracovnom čase  telefonicky kontaktovať svojho lekára a mimo pracovnej doby Ambulanciu pohotovostnej služby. Lekári následne zabezpečia bezpečný prevoz chorého na našu Kliniku infektológie.  Prosíme pacientov, aby v prípade dôvodného podozrenia nechodili do nemocnice na iné pracoviská -  ohrozujú tým ostatných pacientov,  ako aj zdravotnícky personál.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy