Zatiahnuté
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Koronavírus u muža, ktorého hospitalizovali v Nitre, nepotvrdili
Zdielať na

Koronavírus u muža, ktorého hospitalizovali v Nitre, nepotvrdili

NITRA / Do nitrianskej nemocnice priviezli vo štvrtok večer pacienta, ktorý má podozrenie na koronavírus. Podľa zdroja televízie JOJ sa vrátil z Thajska, má respiračné problémy a vysoké teploty. Informáciu, že takýto pacient leží v nemocnice, potvrdila pre TV JOJ riaditeľka Regionálneho úradu verejného zdravotníctva.

Výsledky u muža, ktorý pricestoval z Thajska sú negatívne, informáciu pre TV JOJ potvrdila hovorkyňa nemocnice. 

Má vysoké teploty, okolo 39 stupňov Celzia, a respiračné problémy. Práve tieto problémy môžu byť príznakmi koronavírusu. 

Podľa zdroja TV JOJ 30-ročný muž na letisku v Thajsku podal prvú pomoc Aziatke, ktorá tam odpadla. Mladík bol na dovolenke s väčšou partiou kamarátov. 

Regionálny úrad verejného zdravotníctva postupne kontaktuje príbuzných aj jeho kamarátov, ktorí s ním, boli v Thajsku. Podľa informácií TV JOJ oni žiadne príznaky zatiaľ nemajú. 

Slovák je hospitalizovaný na infekčnom oddelení v Nitre. Nemocnica poskytne ďalšie informácie v piatok. 

"Dňa 13.2.2020 o 19-tej hodine bol prijatý na Infekčnú kliniku FN NR slovenský občan, ktorý subjektívne pociťoval príznaky respiračného infektu po trojtýždňovom pobyte v Thajsku. V súčasnosti je pacient hospitalizovaný, izolovaný v karanténe od ostatných pacientov, venuje sa mu vyčlenený personál, pričom sú zabezpečené všetky opatrenia na ochranu zdravotníckeho personálu a ostatných pacientov. Ráno o 5 hodine bola pacientova vzorka odoslaná na Úrad verejného zdravotníctva do Bratislavy, pacient je v stabilizovanom stave," uviedla vo svojom stanovisku nitrianska nemocnica. 

V stredu hospitalizovali v Nitre na infekčnom oddelení ženu z Číny. U nej sa koronavírus nepotvrdil. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy