Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Podľa Pellegriniho ľudia v Bratislave nežijú skutočný život. V uliciach sme zisťovali, ako to v skutočnosti je
Zdielať na

Podľa Pellegriniho ľudia v Bratislave nežijú skutočný život. V uliciach sme zisťovali, ako to v skutočnosti je

SLOVENSKO / Peter Pellegrini vyzval ľudí v regiónoch, aby nedovolili voličom v Bratislave a Slovákom žijúcim v zahraničí rozhodnúť nadchádzajúce parlamentné voľby. Podľa premiéra ľudia v Bratislave nežijú skutočný život. Najmä na sociálnych sieťach tým pobúril nielen Bratislavčanov, ale aj ostatných Slovákov. Aký je teda život v hlavnom meste a v ostatných častiach krajiny?

V Bratislave sa nežije skutočný život, tak ako sa nežije skutočný život ani u ľudí v zahraničí. Nízka účasť voličov môže spôsobiť, že voľby rozhodnú zahraniční voliči a voliči z hlavného mesta. V Bratislave, hlavnom meste Slovenska, žijú státisíce ľudí, podľa premiéra Petra Pellegriniho v ňom ľudia žijú v jednej veľkej bubline. "Život v Bratislave je úplne iný ako na zbytku Slovenska. Bratislava je jedna bublina a mnohí, ktorí tu žijú, ani netušia, ako sa reálne žije za priemerný plat alebo minimálnu mzdu," povedal premiér Peter Pellegrini.


"Ľudia si tu uvedomujú, aká je tu situácia nielen na Záhorí, ale aj na východe strede Slovenska a že to nie je optimálne," vyjadril sa jeden z Bratislavčanov. No tak, ako v Bratislave, aj v regiónoch ľudia majú svoje pre a proti pre život v ich meste. "Je tu jednoduchšie nájsť si prácu, taktiež aj školy a podobné veci," uviedol jeden z Bratislavčanov.

Aj Banskobystričania riešia bežné radosti aj strasti, no život v srdci Slovenska by nemenili za nič. "Narábanie so zdanenými peniazmi, nie je ideálne. Čistenie chodníkov a úprava zástaviek," povedal jeden z opýtaných Banskobystričanov.


Väčšina oslovených Prešovčanov na Hlavnej ulici na svoje rodné mesto nedalo dopustiť, no taktiež by našli veci, ktoré by radi zmenili. "Málo pracovných príležitostí, musia do zahraničia chodiť ľudia," povedal jeden z Prešovčanov.


No a v Bratislave sme narazili aj na zahraničného Slováka, ktorý emigroval do Spojených štátov amerických. "Všetci kydajú jeden na druhého, ale aby skutočne spojili ten národ. Slovensko a dali dokopy, tak to je žiaľ úbohé," skonštatoval jeden z Bratislavčanov.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy