Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Vodič s falošnými majákmi obiehal autá. Naháňačka s policajtmi skončila nehodou
Zdielať na

Vodič s falošnými majákmi obiehal autá. Naháňačka s policajtmi skončila nehodou

VEĽKÝ MEDER / Keď sa ponáhľa polícia, môže použiť majáky. Tie sa nielenže rozhodol namontovať do auta muž z Kolárova, ale ich aj bez mihnutia oka použil v doprave. Zdôvodnil to svojsky, ale nepomôže mu to udržať si vodičský preukaz.

Rýchla jazda vodiča sivého Opla so zapnutými zvukovo-svetelnými znameniami upútala policajtov na ceste do Veľkého Medera. V smere od Čilizskej Radvane vodič civilného auta s modro-červenými majákmi a ohlušujúcou sirénou krátko pred 6-tou večer predbiehal jedno auto za druhým. Keď spozoroval, že policajti upriamili na neho pozornosť, namiesto toho, aby zastavil, šliapol na plyn a dal sa na útek.

"S touto farebnou kombináciou môžu majáky používať len vozidlá policajného zboru," uviedla hovorkyňa KR PZ Trnava Mária Linkešová. Naháňačka skončila až vtedy, keď vodič civilného auta so zapnutými majákmi narazil do ostrovčeka s dopravnou značkou.

Keď muž vystúpil z auta, policajti z Veľkého Medera ho legitimovali. Nešlo o netradičné maskovanie kolegu v civile, ale o 35-ročného Gábora z Kolárova. Ten mužom zákona tvrdil, že majáky a sirénu mal zapnuté, lebo sa ponáhľal domov. To, že ohrozoval iných vodičov ho nechalo chladným. "Vodičovi môže v správnom konaní hroziť pokuta až do výšky 800 eur a zákaz činnosti až na tri roky," skonštatovala hovorkyňa KR PZ Trnava Mária Linkešová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy