Jasno
13°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Požiar rodinného domu: Hrozilo, že začnú horieť aj objekty v blízkom okolí
Zdielať na

Požiar rodinného domu: Hrozilo, že začnú horieť aj objekty v blízkom okolí

CHVOJNICA / Obrovské šťastie mala 70-ročná žena z obce Chvojnice. V noci začal horieť jej dom. Údajne to spôsobila sviečka. O pár minút bol príbytok celý v plameňoch. Dôchodkyňa však stihla ujsť a do bezpečia ju dostal syn.

"Ja bývam vedľa, som počula krik, ona vyšla von, potom prišiel jej syn a zobral ju preč, aby sa nezadusila splodinami," vyjadrila sa suseda. Takto opísala suseda prvé minúty potom, ako z domu 70-ročnej ženy vyšľahli plamene. Z horiaceho pekla ju dostal jej syn. Skončila v nemocnici. 

"Záchranári pacientku ošetrili a s reakciou na stres transportovali do nemocnice v Bojniciach," povedala hovorkyňa Operačného strediska záchrannej služby Alena Krčová. "Babka si zapálila sviečku, chytila sa deka, a tak sa všetko zapálilo," uviedol príbuzný majiteľky domu. Okamžite volali hasičov. Prví prišli na miesto obecní hasiči z Nitrianskeho Pravna a pustili sa do likvidácie požiaru. 


"Dom bol zachvátený celý požiarom, vo vnútri sa nachádzalo drevo, plasty, ktoré len sťažovali prístup k ohniskám požiaru," povedal veliteľ zásahu HaZZ Prievidza Patrik Vanek. Hasiči museli konať veľmi rýchlo. Hrozilo, že plamene pohltia aj okolo stojace rodinné domy. Hasiči museli pracovať v dýchacích prístrojoch. Zásah im komplikoval hustý dym a obrovské teplo v dome. Hasiči nakoniec plamene zlikvidovali a zachránili aj okolostojace domy. Napriek ich rýchlemu zásahu však interiér domu zhorel. V ňom aj malý psík.

Pri požiari haly na výrobu paliet zasahovali takmer štyri desiatky hasičov. Oheň zasiahol celý objekt. Viac sa dozviete vo VIDEU:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy