Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Manipulácia so spismi či pochybenia vo vydávaní zmeniek. Sobolovský odpovedal viac než hodinu na otázky Súdnej rady
Zdielať na

Manipulácia so spismi či pochybenia vo vydávaní zmeniek. Sobolovský odpovedal viac než hodinu na otázky Súdnej rady

BRATISLAVA / Viac než hodinu odpovedal na otázky Súdnej rady sudca Michal Sobolovský z petržalského súdu. Jednalo sa o manipulácie so spismi a pochybeniach pri vydávaní Kočnerových zmeniek.

Osobitnej komisii Súdnej rady v pondelok viac ako hodinu odpovedal na otázky sudca Michal Sobolovský z petržalského súdu, ktorý vyzval na odchod vedenie súdu pre podozrenie z manipulácie so spismi a hovorí aj o pochybeniach pri vydávaní Kočnerových zmeniek z trezora súdu.

On sám rozhodoval v tejto veci negatívne, akékoľvek tlaky odmieta. Až na zvláštne stretnutie v prípade vytýčenia pojednávania v kauze Zmeniek, kde sa s ním stretol práve predseda súdu. 

Kým Jankovská, Maruniaková či Cviková akúkoľvek komunikáciu s Kočnerom popierajú, sudca Sobolovský tvrdí niečo iné: "Pani Cviková bola opakovane na našom súde. Pani Maruniaková sa o nej veľmi pozitívne vyjadrovala. Kozultovali spolu a nevidím žiadny dôvod, aby sme tvrdili, že pani Cviková nikdy na náš súd nevstúpila."

Dušan Srogončík, predseda OS Bratislava 5 je tiež na vypočutí osobitnej komisie. Práve on má byť podľa Sobolovského zodpovedný za manipuláciu zo spismi, ktorá vraj pri kontrolách MS SR nie je spätne zistiteľná. "Pri nakladaní so zmenkami je na to určený človek" povedal. Podľa Sobolovského je to tajomník, ktorého poveruje predseda. Dušan Srogončík sa novinárom vyhol. V telefonickom rozhovore odkázal TV JOJ na hovorcu.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy