Polojasno
16°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Desivá nehoda pri Ružomberku. Na železničnom priecestí sa zrazil vlak s autom
Zdielať na

Desivá nehoda pri Ružomberku. Na železničnom priecestí sa zrazil vlak s autom

ŠVOŠOV / Neďaleko Ružomberka vlak zachytil osobné auto. Fábiu odhodilo mimo trate, priamo do elektrickej rozvodnej skrine. Vozidlo sa prevrátilo na strechu. Sedeli v ňom otec a syn.

K nehode došlo v sobotu krátko pred poludním. Osobný vlak smerujúci do Popradu zachytil auto na železničnom priecestí medzi Ľubochňou a Švošovom. "Ja som si najskôr myslel, že zastal, že bude púšťať vlaky a nakoniec sme zistili, že sme narazili do auta, ale vôbec sme nič necítili, lebo my sme boli vzadu," povedal jeden z cestujúcich z vlaku.

Podľa svedkov blikalo červené výstražné svetlo, spustená bola aj zvuková signalizácia. Pred priecestím stálo viacero áut. Potom ako prešiel nákladný vlak, vodič Fábie sa pomaly pohol vpred. Zrejme si nevšimol osobný vlak prichádzajúci z opačnej strany a došlo k nárazu. Auto odhodilo do elektrickej rozvodnej skrine a prevrátilo sa na strechu. "Po príchode na miesto nehody sa vozidlo nachádzalo prevrátené na streche mimo železničnej trate. Obaja pasažieri sa nachádzali mimo vozidla," uviedol veliteľ zásahu HaZZ Ružomberok Vladimír Kačník.

Vodičovi aj jeho otcovi, ktorý sedel na sedadle spolujazdca, dávali prvú pomoc svedkovia nehody. "49-ročný vodič utrpel pri nehode ľahké zranenia, 83-ročný spolujazdec ťažké zranenia. Alkohol u vodiča ani rušňovodiča vykonanými dychovými skúškami zistený nebol," vyjadril sa hovorca KR PZ Žilina Radko Moravčík. "Hmotná škoda bola predbežne vyčíslená na 11 tisíc eur," uzavrel Moravčík.

Nehoda vlaku s autom. Vodička sa druhýkrát narodila. Viac sa dozviete vo VIDEU:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy