Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Nezvestnú Majku Guráňovú z Likavky našli udusenú!
Zdielať na

Nezvestnú Majku Guráňovú z Likavky našli udusenú!

Majku našli udusenú z Ružomberku

Z obzvlášť závažného zločinu vraždy je obvinený 20-ročný T.B. z Ružomberka. Telo mladej ženy našli v pondelok na okraji centra mesta, o niekoľko hodín neskôr zadržali policajti aj podozrivého.

Podľa informácií žilinskej policajnej hovorkyne Jany Balogovej zadržaný muž sa pri vypočúvaní k vražde priznal, motívom boli peniaze. Mária totiž pracovala pre súkromnú spoločnosť poskytujúcu finančné pôžičky.

TV JOJ

Ako uviedla Balogová, 9. októbra odišla na stretnutie s klientom a viac sa domov nevrátila. Vrah jej z peňaženky, ktorú mala pri sebe, ukradol 50 tisíc korún (1 660 €). Ružomberčanovi hrozí trest 20 až 25 rokov väzenia, prípadne doživotie.

Majka Guráňová bola študentkou Katolíckej univerzity v Ružomberku. Jej zmiznutie rodina nahlásila 9. októbra tohto roku. V osudný deň stihla ísť ešte Majka do školy na prednášky. Po nich mala namierené na dohodnuté pracovné stretnutie. Pracovala vo firme, ktorá sa orientovala na poskytovanie rýchlych pôžičiek.

Posledným, s kým hovorila bol jej brat. Tomu oznámila, že ju čaká ešte jedno pracovné stretnutie. To však už bol posledný kontakt, ktorý s ňou mala jej rodina. Odvtedy nastalo veľké ticho a po Majke akoby sa prepadla zem.

Polícia začala koncom októbra po Majke intenzívne pátrať. Pátranie sa však skončilo neúspešne, napriek tomu, že do akcie bolo zapojených dovedna 110 policajtov a záchranárov, ktorým pomáhal vrtuľník.

Zdielať na

Najčítanejšie správy