Jasno
10°
Bratislava
Marek
25.4.2024
V kauze vraždy Jána Kuciaka by mal v pondelok vypovedať nitriansky podnikateľ Norbert Bödör
Zdielať na

V kauze vraždy Jána Kuciaka by mal v pondelok vypovedať nitriansky podnikateľ Norbert Bödör

PEZINOK / Už pondelok bude v Pezinku pokračovať ostro sledovaný súdny proces vraždy Jána a Martiny. Pred senát sa má postaviť vplyvný nitriansky podnikateľ Norbert Bödör. Ten sa do povedomia verejnosti dostal informáciami o jeho kontaktoch na vysoko postavených policajtov, či politikov vládnej strany Smer. V aktuálnom procese ho vo svojej výpovedi Peter Tóth označil za človeka, ktorý sa mal spolupodieľať na sledovaní Jána Kuciaka, ale aj ďalších novinárov.

Norbert Bödör je synom nitrianskeho podnikateľa považovaného za miestneho oligarchu, ktorý je spájaný s politickými špičkami strany Smer, či bývalým vedením polície. S pribúdajúcimi informáciami o vražde novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice je s ňou takmer od začiatku v istých súvislostiach spájané aj jeho meno.

V procese sa objavilo v súvislosti so sledovaním Jána Kuciaka a ďalších novinárov. Citlivé informácie mali končiť v rukách Mariana Kočnera. Tak sa o tom pred vyšetrovateľom, a naposledy aj pred súdom rozhovoril bývalý Kočnerov spolupracovník Peter Tóth, ktorý je dnes v pozícii kľúčového svedka.

Financovanie sledovania

​Počas viac ako osemhodinovej výpovede z jeho úst niekoľkokrát zaznelo meno nitrianskeho podnikateľa. Okrem iného o tom, že sa mal spolupodieľať na financovaní sledovacieho komanda. "Marian Kočner ma informoval o tom, že ten rozpočet mal byť 140 tisíc eur. 70 mal dať Marian Kočner, ďalších 70 mal dať pán Bödör," vypovedal pred súdom Peter Tóth. 

Komunikácia cez Threemu

O aktívnej známosti medzi Kočnerom a Bödörom hovoria aj uniknuté správy z aplikácie Threema. V kočnerovom telefóne mal mať nitriansky podnikateľ prezývku N. Údajná komunikácia hovorí o desiatkach správ, ktoré si mali medzi sebou vymeniť. Témy boli rôzne.

Kočner: Dobré ráno. Prosím Ťa, ešte by som chcel pripomenúť, opýtať sa Dušana, či on bude rozhodovať o sťažnosti (kauza hotely). Ďakujem
Bödör: Oki. Stretnem sa s ním bud. týždeň

Dušanom pritom mal byť myslený práve špeciálny prokurátor Dušan Kováčik. O ňom tiež pred súdom hovoril Peter Tóth ako o jednej z vplyvných známostí Norberta Bödöra. "Kočner chcel vedieť, či by vedel Bödör cestou osobného priateľa Dušana Kováčika zistiť, aké sú vyhliadky možného prepustenia Kočnera z väzby, respektíve, či by pán Kováčik mohol intervenovať u pána Šantu," vysvetľoval Tóth. 

Samotný Bödör, ako aj prokurátor Kováčik, však Tóthovú výpoveď považujú za výmysel. "Špeciálny prokurátor Dušan Kováčik sa ostro ohradzuje a naďalej vylučuje stretnutia, komunikáciu, či kontakty s osobou podnikateľa NB, ako aj akékoľvek nezákonné konanie," informovala hovorkyňa špeciálnej prokuratúry Jana Tökölyová. "Klient je rozhodnutý podniknúť v najbližších dňoch právne kroky v súvislosti s nepravdivými tvrdeniami Petra Tótha k jeho osobe," vyjadril sa právny zástupca Norberta Bödöra, Adrián Kucek.

A práve pondelok je ten deň, keď sa pred súd postaví nitriansky podnikateľ. Jeho právny zástupca pre Televíziu JOJ potvrdil Bödörvu účasť, s tým že bude vypovedať. "Na tomto pojednávaní v zmysle predvolania súdom sa zúčastní," dodal Kucek. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy