Jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Mosty na východe sú v dezolátnom stave, uzatvárajú ich. Radosť ale môžu mať obyvatelia mesta Strážske
Zdielať na

Mosty na východe sú v dezolátnom stave, uzatvárajú ich. Radosť ale môžu mať obyvatelia mesta Strážske

KOŠICE / Október 2019. V meste Strážske sa zrútila časť mosta ponad rieku Laborec a iba zázrakom po ňom vtedy nešlo žiadne auto ani chodci. Most pre dopravu ihneď uzavreli a obchádzka je dlhá až 30 kilometrov. Podľa odborníkov je podobne nebezpečných viacero mostov na východe Slovenska.

Riešenie prichádza po 3 mesiacoch od zrútenia časti mosta. Miestni obyvatelia sa konečne dočkajú náhradného prepojenia. "Do dvoch týždňov od pondelka - utorka by sme mali mať na tomto moste náhradné premostenie. Toto náhradné premostenie by malo slúžiť pre všetkých peších, osobné automobily a malé autobusy," vyjadril sa predseda KSK Rastislav Trnka. Z pôvodného mosta ostanú iba nosné piliere. Provizórne premostenie stavbári osadia na strane jazdného pruhu, kde došlo k zrúteniu. Druhú časť mosta zatiaľ nanovo postavia a neskôr do konca roka rozšíria.

Demolácia a rekonštrukcia bude prebiehať za plnej premávky po dočasnom premostení. Doprava bude riadená obojsmerne. Ľudí z okolitých dedín, tak už nečakajú žiadne zásadné obmedzenia a obchádzky.

V košickom kraji sa nachádza až 54 mostov tohto typu. Všetky boli po nedávnej mimoriadnej udalosti skontrolované. Viaceré z nich sú v havarijnom stave a predstavujú pre ľudí zvýšené riziko. "Päť bolo zaradených do stupňa číslo 6 - tesne pred uzavretím. Týchto päť mostov budeme musieť urgentne riešiť," dodal predseda KSK Rastislav Trnka.

Napätie pre uzavreté mosty je aj v Tatrách. Dopravná situácia sa tu poriadne vyostruje:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy