Zatiahnuté
12°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
VIDEO: Nedolapiteľný zlodejský gang vykráda domy v okolí Prahy. Polícia eviduje už viac ako 100 prípadov
Zdielať na

VIDEO: Nedolapiteľný zlodejský gang vykráda domy v okolí Prahy. Polícia eviduje už viac ako 100 prípadov

PRAHA / Do okolia Prahy sa sťahuje čoraz viac ľudí. Narastá tým aj kriminalita, ktorá dáva policajtom oveľa viac zabrať. Nemôžu dolapiť skupinu zlodejov, ktorá už niekoľko mesiacov vo veľkom vykráda domy. Škody sa šplhajú na milióny korún.

Na zlodejský gang sú zatiaľ krátki špeciálne jednotky kriminalistov aj policajné hliadky v okolí Prahy. Nikdy nekradnú veľké veci, väčšinou idú s batohom, aby ich veľké a ťažké veci nezdržovali. Sú rýchli, efektívni a do domov sa väčšinou dostanú rozbitým francúzskym oknom, no kľudne aj cez to strešné. "Jednalo sa o skupinku troch až štyroch osôb, páchatelia sa na mieste pohybujú veľmi rýchlo," vyjadril sa policajný hovorca Zdeněk Chalupa. 

Ich cieľom sú rodinné domy a vilky na okraji Prahy, kam sa čoraz častejšie sťahuje viac ľudí, ktorí pracujú v centre mesta. Domy vždy vykrádajú medzi štvrtou hodinou poobede až do zotmenia. Ľudia už začínajú žiť v strachu, a to nielen o svoj majetok, ale aj o svoj život, súkromie. "Máme evidovaných cez 120 prípadov," pokračoval Chalupa. 

Desiatky miest v okolí sa búria, usporiadavajú mítingy, žiadajú okamžité riešenie situácií. V uliciach chýbajú hliadky, policajtov je málo, väčšina totiž pracuje v samotnom centre Prahy, pretože tu viac zarobia. "Vyzvali sme policajného prezidenta, starostov okolitých obcí, ministra vnútra k tomu, aby sa týmto prípadom okamžite zaoberali," vyjadril sa Pavel Smutný, starosta obce Jesenice.  

Obyvatelia obcí si tak najali súkromnú agentúru, jednou z takých obcí je aj Osnice. Kompetentní tak zvýšili už aj počet kamier v uliciach, prechádzajú sa aj hliadky ulicami, ľudia sa pýtajú cudzích ľudí kam a ku komu idú na návštevu. "Keď nám bezpečnosť nevie poriadne zabezpečiť štát musíme sa o to postarať aj sami," vyhlasujú. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy