Polojasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Suku Beky (5) zastrelili na okraji lesa, jej telo našiel majiteľ po 2 dňoch. Za vinníka označil poľovníka
Zdielať na

Suku Beky (5) zastrelili na okraji lesa, jej telo našiel majiteľ po 2 dňoch. Za vinníka označil poľovníka

SPIŠ / Päťročnú suku Stredoázijského pastierskeho psa niekto na Spiši zastrelil. Vybehla z farmy a majiteľ počul výstrel a zakňučanie. Telo našiel v lese na druhý deň.

Majiteľ tvrdí, že suku mu zastrelili na okraji lesa. Podľa neho sú vinníci jasní. Sú to poľovníci z poľovníckeho združenia Jamník. Suka mala 9 šteniatok. Svoj život si žila na farme pod lesom. Jej majiteľ priznal, že zvykla odbehnúť, no vždy ju mal na očiach. Bolo tomu tak aj počas jej posledného výletu. "Dokonca som ho videl ešte keď vbehol do lesa s tým, že zhruba po minúte nastal výstrel. No a som tušil, že to asi, lebo nastal výstrel a bol kvik," opísal smutný deň majiteľ psa. Chlpáča sa vybral hľadať. No neúspešne. Telo objavil majiteľ asi 500 metrov od farmy až na druhý deň spolu s políciou. Predpoklad majiteľa je, že zviera umieralo v bolestiach niekoľko hodín. "Bola roztrieštená panva, takže pes umieral 2 -3 hodinky v bolestiach. Absolútne nikomu neublížil, dokonca Perháč poznal toho psa. Ja som s poľovníkmi dobre vychádzal, chodili po mojich poliach. Dokonca Perháč mi povedal, aby som zatvoril psa, že ho zastrelí. V roku 2018 to bolo," povedal ďalej majiteľ psa. 

Majiteľ Beky tak jasne ukazuje na samotného predsedu poľovníckeho združenia. Tvrdí, že strelcom mal byť on. "Bol tam Perháč v tom čase," vyhlásil majiteľ mŕtveho psa. "Ku tomu sa nebudem vyjadrovať, či som to bol ja alebo nejaký členovia nášho poľovníckeho združenia. Ale, čo sa týka konkrétne toho psa, sa permanentne už niekoľko mesiacov na tomto mieste vyskytoval. Našli sme aj uhynuté srny," vyjadril sa k situácií Jozef Perháč, predseda poľovníckeho združenia Jamník. 

Hodnota zastrelenej Beky bola podľa polície 200 eur. Policajti tento prípad vyšetrujú ako podozrenie z priestupku proti majetku.

 Pozrite si reportáž o šokujúcom prípade z Bardejova. Psovi niekto do očí nalial kyselinu:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy