Jasno
10°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Ťažko skúšanej rodine podali ruku ľudia aj anonymný darca z Košíc. Deti nemohli uveriť vlastným očiam
Zdielať na

Ťažko skúšanej rodine podali ruku ľudia aj anonymný darca z Košíc. Deti nemohli uveriť vlastným očiam

SLOVENSKO / Skoro nič. To je odpoveď 12-ročnej Julky na otázku, čo mávajú pod vianočným stromčekom. Ťažko skúšanej rodine z Uliča podal pomocnú ruku anonymný darca z Košíc a pridali sa ďalší ľudia s dobrým srdcom. Tým sa to však neskončilo. Ako každý rok aj teraz sa k iniciatíve košického dobrodinca pridali aj Tatranci. Kým doteraz sa deti z Uliča kúpali iba v dedinskom potoku, pozrite sa, čo ich čakalo v našich veľhorách.

Deti vôbec nevedeli, že prídeme a už vôbec nie, že sa budú musieť baliť. Krajšie a veľavravnejšie prijatie sme si ani nemohli priať. Tieto deti pomoc cudzích ľudí pociťovali každý deň.  "Je to oveľa lepšie, ako bolo. Veľa ľudí prispelo a pomohlo skoro každý deň tu niekto chodil, niesli oblečenie, potraviny a tak," vyjadrila sa dcérka Júlia. Práve toto dievčatko to všetko spustilo, keď sa posťažovalo, že nemajú už ani na jedlo. K iniciatívne anonymného darcu z Košíc sa však aj tento rok pridali Tatranci. Deti čakali dni plné zážitkov. Tomu, že sa majú baliť, však nemohli uveriť.

Nehovoriac o tom, že kým sa iné deti môžu chváliť lyžovačkami či dovolenkami pri mori, títo súrodenci taký výlet nikdy nezažili. Dovolenkou je pre nich dedinský potok. " Tu sú spády, tak tam sa chodíme kúpať," povedal syn Peter. Keď prišli do tropického raja pod Tatrami, neverili vlastným očiam. A nielen deti, ale aj mama. "Osudy týchto ľudí nám nie sú ľahostajné, sme radi, že môžeme troškou pomôcť," povedala marketingová manažérka Tatralandie Ivana Gežíková.  

Boli to nezabudnuteľné dni. Najmladšia Klárka z bazéna nechcela odísť ani po šiestich hodinách. Pre deti to bol najkrajší vianočný darček. Toto je odpoveď na otázku, čo mávajú pod stromčekom. "Skoro nič," poznamenali deti. Rodina si užila bazény, šmýkačky, tobogány, saunový svet a to nie je všetko. Čakala na nich aj horská chata s vírivkou na terase. 

Tu sa však zážitky neskončili. Rodinka si užila aj výlet na Chopok. Pre deti bola nezabudnuteľným zážitkom lanovka. 

Pozrite si ďalší príbeh rodiny z Darovaných Vianoc:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy