Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Psík zomrel na Silvestra po tom, čo ho na smrť vydesila pyrotechnika
Zdielať na

Psík zomrel na Silvestra po tom, čo ho na smrť vydesila pyrotechnika

ŽILINA / Žilinčanka Jana Konečná oplakáva svojho milovaného psíka, ktorý zomrel zbytočnou smrťou. Štvorročnú Atiyu zabil zvuk pri výbuchu petardy v centre mesta. Potvrdili to aj veterinári, ktorí nemali žiadnu šancu zvieratku pomôcť.

Majiteľka psa môže na svojho miláčika už len spomínať. Rovnako zronený bol aj jej priateľ, ktorý nemohol zadržať slzy a stále plakal. Práve on bol včera predpoludním na prechádzke s Atiyou, keď sa stalo nešťastie. "Bol veľký buchot, ona sa zatočila a hneď klesla na zem," povedala majiteľka psa Jana.

Fenka afgánskeho chrta bola nepokojná už od silvestrovského večera. Celú noc sa ju snažili chrániť pred zvukmi zábavnej pyrotechniky, aby na ňu čo najmenej doliehali. Obrovský smútok im spôsobila jediná odpálená petarda. "Kým prišli sem, tak už len kolegyňa skonštatovala, že psík je mŕtvy. Už nebilo ani srdiečko, ani nedýchal," vyjadrila sa zverolekárka Silvia Gelačková. 

Podľa odborníkov bola príčinou smrti nečakaná rana. "Mohol mať nejakú vadu, ktorá mu v bežnom živote nevadila. Mohol normálne fungovať, ale pri takejto stresovej situácii to spôsobilo zlyhanie srdca," skonštatovala zverolekárka. Majitelia zvieraťa sú ešte stále šokovaní zo smrti ich miláčika. Svojím príbehom chcú upozorniť na to, že zábavná pyrotechnika môže spôsobiť aj obrovský žiaľ.

Ohňostroje a petardy síce patria k oslavám nového roka, no pre zvieratá ide o mimoriadne ťažké momenty. Rachot z delobuchov ich dokáže poriadne vystrašiť. Viac k tejto téme si môžete pozrieť v archívnej reportáži:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy