Polojasno
13°
Bratislava
Valér
18.4.2024
Obyvateľov Dobšinej vystrašil silný zápach plynu. Polícia uzavrela časť mesta
Zdielať na

Obyvateľov Dobšinej vystrašil silný zápach plynu. Polícia uzavrela časť mesta

DOBŠINÁ / Silný zápach plynu v piatok ráno vystrašil obyvateľov Dobšinej v rožňavskom okrese. K masívnemu úniku tam došlo po tom, ako na nadzemný prechod plynovodu, ktorý vedie ponad miestny potok spadol strom. Obyvatelia sa báli, policajti z dôvodu bezpečnosti ľudí časť mesta uzavreli.

Následkom ťažkého snehu spadol strom nielen na elektrické vedenie, ale aj na plynové premostenie. V Dobšinej došlo k masívnemu úniku plynu. "Spadnutý strom na hlavné plynové vedenie, ktoré zabezpečuje dodávku plynu do celej Dobšinej," potvrdil veliteľ zásahu Gabriel Bacso. 

"Dosť veľký únik plynu. Zatiaľ je to kontrolované, lebo je to vonku a plyn uniká hore," dodal prednosta MSÚ Dobšiná Pavol Burdiga. Ľudí z okolitých domov evakuovať nemuseli, obyvatelia však boli na únik plynu upozornení. 

Policajti časť mesta, kde plyn unikal úplne uzavreli. "Premávka v oboch smeroch bola uzavretá, policajti ju odkláňali cez blízke ulice," informovala policajná hovorkyňa Lenka Ivanová. 

Pracovníci SPP distribúcia začali s výkopovými prácami. Museli nájsť poškodenú časť plynovodu a plyn odstaviť. "Kvôli bezpečnosti únik zemného plynu zaistili a prerušili distribúciu zemného plynu pre 14 odberateľov v kategórii domácnosť," informoval hovorca SPP Distribúcia Milan Vanga. 

Bez elektriny však ostalo celé mesto. "Elektrikári obe vetvy odpojili a postupne ich budu zapájať. Tá časť, kde plyn unikal zatiaľ ostane ako je," uviedol Burdiga. 

Po tragédii v Prešove sú ľudia obozretnejší. Pred pár dňami nahlásili únik plynu aj v Komárne: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy