Polojasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Tragická nehoda na zasneženej ceste. Náraz do betónového múru pri ceste neprežil
Zdielať na

Tragická nehoda na zasneženej ceste. Náraz do betónového múru pri ceste neprežil

ŠTUREC / Tragická noc na strednom Slovensku. Pod horským priechodom Šturec skončilo v betónovom múre osobné auto. 39-ročný vodič, ktorý sa pred jazdou nepripútal bezpečnostným pásom utrpel zranenia, ktorým podľahol na mieste. Podľa svedkov išiel z krčmy a triezvy nebol. Pitva potvrdila, že mal 3,16 promile.

Pod nehodu sa podpísala rýchla jazda po zasneženej šmykľavej ceste. Cesta smerom na horský priechod Šturec bola vo štvrtok zasnežená, jazdiť rýchlo tak bolo obrovským rizikom.

Vodič osobného auta z nepochopiteľných príčin prešiel do protismeru, kde nabúral do betónového múru. Vodič sa pred jazdou navyše nepripútal, tvrdý náraz tak v tomto prípade skončil fatálne. Mužovi vo vážnom stave bežali ako prví na pomoc ľudia z okolia, ktorí silný náraz počuli.

"My sme sa zapojili do resuscitácie, spoločne sme spolupracovali so záchrannou zdravotnou službou, avšak osobu sa nepodarilo oživiť," uviedol veliteľ zsahu hasičov Miroslav Slovák. 

Podľa svedkov 39-ročný muž išiel z krčmy, tam ho videli aj sadať za volant auta a triezvy nebol. A podvečer už boli známe výsledky z pitvy dokazujúce, že vodič pred jazdou pil alkohol, v krvi mal 3,16 promile. Pod vplyvom alkoholu nešoféroval prvýkrát. Podľa polície už dvakrát dostal zákaz viezť motorové vozidlo. V jednom prípade prišiel o vodičský preukaz pre jazdu pod vplyvom alkoholu, v druhom prípade dokonca zavinil pod vplyvom alkoholu dopravnú nehodu.

Pozrite si archívnu reportáž o podobnej téme: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy