Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
NAKA zadržala Martina Daňa aj Rudolfa Vaskyho
Zdielať na
Krimi

NAKA zadržala Martina Daňa aj Rudolfa Vaskyho

Archívna reportáž

BRATISLAVA / Národná kriminálna agentúra zadržala Martina Daňa a Rudolfa Vaskyho, ktorí sú sú podľa polície podozrivé z násilnej trestnej činnosti. Momentálne prebiehajú procesné úkony. Polícia viac informácii neposkytla.

"S klientom som sa ráno dobrovoľne dostavil na Národnú kriminálnu agentúru za účelom vykonania procesných úkonov. Klient bol potom vyšetrovateľom NAKA zadržaný z dôvodov takzvanej útekovej väzby a z dôvodov väzby pokračovacej," uvoedol pre televíziu JOJ Daňov právny zástupca Michal Mandzák.

"Bolo vznesené obvinenie pre prečin výtržníctva a pre prečin podnecovania," dodal Mandzák. 

Internetového prispievateľa Martina Daňa polícia v decembri obvinila zo spáchania daňového podvodu podľa § 277a Trestného zákona. Ako konateľ spoločností so sídlom v Bratislave si v priebehu rokov 2011 a 2012 neoprávnenie uplatnil nárok na vrátenie DPH za objednané služby. Neoprávnene si uplatnil nárok na vrátenie DPH vo výške 187 822 eur. 

Rudolfa Vaskyho v lete neprávoplatne odsúdili na podmienečný trest za prečin násilia proti skupine obyvateľov a prečinu podnecovania. V roku 2015 totiž v rozhlasovom vysielaní hovoril o "roxorovej revolúcii", pričom spomínal zoznam osôb, ktoré majú byť ubité.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy