Oblačno
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Súkromné a cirkevné školy majú finančný problém. Učitelia a zamestnanci môžu ostať počas Vianoc bez výplat
Zdielať na

Súkromné a cirkevné školy majú finančný problém. Učitelia a zamestnanci môžu ostať počas Vianoc bez výplat

BRATISLAVA / Bratislavské súkromné a cirkevné školy v decembri nedostali normatívy za žiakov. Peniaze im meškajú už viac ako týždeň. Školy teda musia riešiť problém, z čoho vyplatiť učiteľom a zamestnancom výplaty. Chýbajú aj peniaze na energie.

Školy z asociácie pracovníkov súkromných škôl v bratislavskom kraji už viac ako týždeň čakajú na pravidelnú platbu, ktorá sa odvíja od počtu žiakov na škole. Hovoria, že je to prvýkrát, čo im peniaze neprišli a dôvod stále nepoznajú. Viaceré školy budú mať bez týchto prostriedkov problém uhrádzať pravidelné mesačné výdavky ako napríklad mzdy či platby za energie.

Každá škola má schválenú ročnú dotáciu od štátu, tá je vyplácaná postupne v rovnakých mesačných dávkach na začiatku mesiaca. Zriaďovateľom ich vyplácajú okresné úrady. V decembri na bratislavské cirkevné a súkromné materské, základné ako aj stredné školy neprišli. Na príčiny tohto výpadku sa TV JOJ pýtala aj ministerstva školstva ako aj ministerstva vnútra, cez ktoré ide tok peňazí do škôl.

Základná škola v Plaveckom Štvrtku spojila deti. Donedávna totiž do nej chodili len tie rómske:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy