Oblačno
14°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Exkurzia do histórie: O čom sa písalo 12. novembra 1989
Zdielať na

Exkurzia do histórie: O čom sa písalo 12. novembra 1989

ČESKO / SLOVENSKO / 12. novembra 1989 vo vtedajšom Československu denná tlač opäť nevyšla. Bola totiž nedeľa. Ktoré témy pred tridsiatimi rokmi, krátko pred Nežnou revolúciou prinášali týždenníky.

45. číslo týždenníka Televízia prináša článok o rozvoji družicovej televízie u nás. Zároveň ponúka dvojstranovú reportáž zo Starého Arbatu, ktorému vraj hovoria aj moskovský Montmartre. Ďalej na východ zamieril so svojou reportážou rovnako v štyridsiatom piatom čísle týždenník Život. Slovenským čitateľom prináša pohľadnicu z Chabarovska, mesta ležiaceho uprostred tajgy. Vodičov zase v rozhovore s podplukovníkom doktorom práv Stanislavom Kušíkom, ktorý je náčelníkom odboru dopravnej služby Hlavnej správy Verejnej bezpečnosti Ministerstva vnútra a životného prostredia Slovenskej socialistickej republiky informuje o zmenách, ktoré zavádza nová vyhláška o pravidlách cestnej premávky. Tá napríklad rozširuje povinnosť používať bezpečnostné pásy aj počas jazdy v obci.

Domáce gazdinky zase neodolajú receptu na špargľu, ktorú u nás pestujú len záhradkári s dostatočnou trpezlivosťou, no je mimoriadne obľúbená vo Francúzsku a v Taliansku, či penovému zákusku posypanému čokoládou. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy